Bărbații ruși între 18 și 65 de ani nu mai au voie să iasă din țară după ce Putin a ordonat mobilizarea. Companiile aeriene nu mai au voie să le vândă bilete

Vladimir Putin a anunţat mobilizarea parţială în toată Rusia. Bărbaţii ruși cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani nu mai pot pleca din ţară. Companiile aeriene ruse au primit interdicție să mai vândă bilete.

După ce Vladimir Putin a anunţat mobilizarea parțială în toată Federaţia Rusă, ruşii au început să fugă din ţară. Foarte mulți oameni și-au cumpărat deja bilete de avion către Armenia, Turcia sau Georgia. Între timp, companiilor aeriene ruse au primt interdicţie să mai vândă bilete bărbaților cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani. Informaţia a fost dezvăluită de jurnalistul francez Emmanuel Grynszpan de la Le Monde, într-o postare pe contul său de Twitter, citat de Digi24.

Putin a anunțat o mobilizare parțială în Rusia. Liderul de la Kremlin a precizat că vor fi chemați la mobilizare angajați ai organelor de drept, precum și rezervişti. Vladimir Putin a subliniat că activitățile de mobilizare vor începe astăzi, 21 septembrie. „Decretul de mobilizare parțială a fost semnat. Ministerul Apărării a fost inițiatorul”, a transmis el. „Activitățile de mobilizare vor începe pe 21 septembrie. Le dau instrucțiuni șefilor de regiuni să ofere toată asistența necesară în activitatea comisariatelor militare”, a mai spus Putin.

După mobilizarea parțială, principalele obiective ale operațiunii speciale, potrivit lui Putin, rămân neschimbate – acestea sunt, în primul rând, eliberarea Republicilor Populare Donețk și Lugansk.

Cei care nu au reușit să găsească un bilet de avion, au căutat pe internet metode care să îi ajute să scape de înrolare. Interesul pentru informațiile despre „cum poți scăpa de armată”, a atins marți, înainte de discursul lui Putin, vârful căutărilor pe internet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *