Ce alimente sunt periculoase pentru cainele tau

Câinii sunt destul de pofticioși mai ales dacă locuiți cu ei în casă. Aceștia știu de fiecare dată cum să-i convingă pe stăpâni se împartă mâncarea cu ei, însă nu toate alimentele sunt sănătoase pentru patrupezi deoarece le pot afecta sănătatea sau chiar moartea. Iată care este motivul pentru care nu ai voie să-i dai câinelui tău ciocolată!

Patrupezii sunt de fiecare dată pofticioși atunci când observă că stăpânul consuma alimente, iar ei fac de fiecare dată să-i convingă împartă mâncarea cu ei. De cele mai multe ori le putem cauza probleme grave de sănătate, pe motiv că nu știm care sunt alimentele pe care câinii ar trebui să le evite.

Motivul pentru care nu ai voie să-i dai câinelui tău ciocolată

Ciocolata este alimentul cel mai periculos pentru câini, fiind obținută din boabele de cacao după ce sunt fermentate, prăjite și măcinate. Ambele conțin două ingrediente destul de periculoase pentru câini, mai exact teobromina și cafeina.

Organismul câinilor începe să resimtă toxicitatea teobrominei și le pot cauza probleme grave de sănătate. Simptomele cu care se pot cauza după consum includ vărsături, hipertermie, tremurat și diaree.

Teobromină și cafeina afectează inima câinelui, nivelul de adrenalină din corp, dar și musculatura, iar în cazuri mai grave câinele intră în comă sau moare. Câinii pot fi destul de agitați dacă consumă ciocolată, iar dacă patrupedul tău a mâncat acest aliment trebuie să consulți imediat un medic veterinar.

Ce alimente trebuie evitate de câini

Pe lângă consumul de ciocolată,cainii se mai pot confrunta și cu alte probleme dacă vor mânca următoarele alimente. Strugurii și stafidele pot cauza grave probleme urinare, iar dacă patrupezii consumă o cantitate mică se pot îmbolnăvi .

Câinii trebuie să aibă o mâncare specială ce conține nutrienți, iar corpul lor să le poată digera rapid. Câinii trebuie să evite consumul de pește crud și întotdeauna fără oase deoarece se pot confrunta cu probleme de sănătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*