Cum sa descifrezi comportamentul pisicilor. Sfaturi practice

Mulți iubitori de pisici știu că micile feline pot avea secretele lor și un comportament pe care nu îl înțelegem pe deplin. Știm când se răsfață și vor să se joace, știm când au nevoie de noi, dar secretele pisicilor continuă să îi nedumirească până și pe cei mai buni crescători.

De ce aruncă obiectele de pe mobilă

Majoritatea pisicilor se strecoară cu foarte mare atenție pe rafturile tale pline de cărți, pe lângă micile obiecte fragile de pe mese și bibliotecă. Dar, uneori, le place să le dea pe jos pentru că învață foarte repede că stăpânii lor reacționează imediat.

Pentru ele este un joc și le place să își provoace stăpânii. Dacă țipi, cu atât mai bine. Se ascund și data viitoare fac la fel. Ar fi indicat să nu lași obiecte fragile la îndemâna lor sau să te prefaci că nu le bagi în seamă și atunci se vor plictisi de acest joc. Se pare că acesta este unul dintre secretele pisicilor care te ajută să le educi mai ușor.

De ce te mușcă pisica din senin?

Nu insista niciodată să mângâi sau să te joci cu o pisica, dacă ea nu are chef. Primul semn că nu îi place să o atingi sau să o deranjez este scuturatul nervos al cozii. Pupilele dilatate și scuturatul urechilor sunt și ele semne că o deranjezi și că trebuie să încetezi.

Pisicilor nu le place în mod deosebit să fie atinse sau mângâiate pe burtă sau pe spate, deoarece acestea sunt zone vulnerabile. Numai dacă are mare încredere în tine și numai când are ea chef să fie alintată, va accepta să fie mângâiată pe burtă.

În rest, le place să fie mângâiate pe cap, dar dacă tu insiști în locuri care nu îi convin te va mușca brusc. Acesta este un semn clar că trebuie să o lași în pace, chiar dacă este o pisică blândă, care este atașată de tine.

De ce clipește pisica ta și te privește lung

Ai observat că se întâmplă adesea ca pisica ta să te privească lung și apoi să clipească încet, închizând ochii mai multe secunde. Când stă liniștită și face acest lucru lângă tine, nu înseamnă că vrea ceva, ci că, pur și simplu, se bucură să fii lângă ea. Îți transmite că se simte în siguranță, că se simte bine lângă tine și chiar că are anumite sentimente de atașament pentru tine.

Secretele pisicilor. De ce le plac atât de mult cutiile

Nicio jucărie, oricât ar fi de colorată, zornăitoare sau sofisticată nu este atât de atrăgătoare precum o banală cutie de carton în care ai avut pantofi sau vreun robot de bucătărie. Cutiile sunt irezistibile și pisicilor le place să se ascundă în ele, așa cum le place să se ascundă în dulapuri pe furiș, în debara sau prin alte cotloane ale casei.

Este un gest firesc să reducă stresul pe care îl simt pe moment, dar este și un gest instinctiv de a se pune la adăpost pentru orice eventualitate. Vrei să ai o pisică fericită, mai ales când pleci mult timp de acasă? Lasă-i câteva cutii de carton prin apartament și va avea de lucru câteva ore.

De ce nu mai miaună pisica

Poate că ai observat deja că, înaintând în vârstă, pisicuța jucăușă devine mai potolită și miaună tot mai rar. Pisicile adulte nu miaună decât pentru oameni să le atragă atenția că ceva este în neregulă sau că nu au primit de mâncare.

Dacă pisica ta miaună tot mai rar, acest lucru ține de vârstă și de faptul că ea este obișnuită cu tine, cu rutina ta și că poate comunica prin alte gesturi cu tine. Sunt pisici care nu scot un sunet câteva zile la rând, iar altele care miaună prea des cerșind atenție la fiecare pas. Iar acest lucru ține foarte mult de relația pe care o au cu stăpânii lor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *