Ministrul Educației, despre închiderea școlilor pe timp de iarnă. Anunțul făcut de Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educației a vorbit despre închiderea școlilor pe timp de iarnă, după ce mai multe persoane au cerut să fie luată această măsură. Vor fi sau nu închise școlile pe timp de iarnă?! Anunțul făcut de Sorin Cîmpeanu.

După ce mai multe persoane au cerut închiderea școlilor pe timp de iarnă, ministrul Educației a spus că ”nu se justifică sub nicio formă demersuri precum inițiativele izolate, la nivel local, care doresc să includă reducerea temperaturii în școli sau chiar trecerea în online a sistemului de învățământ”. Mai mult, acesta spune că elevii nu vor avea de suferit și că vor fi asigurate condiții de funcționare a școlilor în perioada sezonului rece.

Anunțul despre închiderea școlilor pe timp de iarnă a fost făcut de ministrul Educației în urmă cu doar câteva minute, pe rețelele de socializare. Acesta a ținut să puncteze că a convocat deja inspectorii școlari din toate județele pentru a pune la punct strategia pentru sezonul rece care urmează.

”Vor fi asigurate condiții de funcționare a școlilor în perioada sezonului rece! Am convocat astăzi, la București, toți inspectorii școlari generali din toate județele României pentru a comunica instrucțiuni clare în legătură cu condițiile asigurate în toate școlile din țară pe perioada sezonului rece. Guvernul asigură plata diferențelor de preț pentru orice eventuală fluctuație a costului la energie.”, scrie Sorin Cîmpeanu.

Așadar, ministrul Educației a spus că școlile care vor avea probleme cu plata facturilor la energie,vor fi ajutate de Guvern cu plata diferențelor de preț. Potrivit spuselor lui Sorin Cîmpeanu, toate inspectoratele școlare județene vor lua legătura cu autoritățile locale pentru a se asigura de respectarea dreptului la educație.

”Proiectul Legii educaţiei “România Educată ” prevede creșterea de 4 ori a costului standard pentru cheltuielile materiale din care se acoperă cheltuielile cu energia! Alături de asigurarea transportului elevilor, de sistemul de burse școlare și de extinderea programului Masa Caldă, asigurarea funcționării școlilor este o preocupare majoră a Guvernului României.”, a mai spus ministrul Educației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*