Ucraina anunță cucerirea a trei localități din sud. Zelenski: „Este evident cine va câştiga”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat, printr-o filmare, că trei noi localităţi au fost recucerite de armatele ucrainene în regiunea Herson, din sudul Ucrainei, informează AFP.

Trupele rusești pierd teren în fața Ucrainei Novo-Voskresenske, Novo Grigorivka şi Petropavlivka din regiunea Herson au fost eliberate în ultimele 24 de ore, a transmis Zelenski.

” Astăzi, în Lîman, Sviatohirsk şi Yarova din regiunea Doneţk a fost adăugat un alt semn al revenirii la viaţa normală- am reluat plata pensiilor acolo. De asemenea, oferim truse alimentare şi ajutor umanitar. Revenirea drapelului ucrainean înseamnă că o viaţă paşnică şi socială sigură este din nou posibilă pentru Donbas şi în toate celelalte teritorii care au fost ocupate temporar de Rusia”,
a mai spus preşedintele ucrainean. „Tot mai mulţi cetăţeni ai Rusiei îşi dau seama că trebuie să moară pur şi simplu pentru că o persoană nu vrea să pună capăt războiului” ” Ucrainenii ştiu pentru ce luptă. Şi tot mai mulţi cetăţeni ai Rusiei îşi dau seama că trebuie să moară pur şi simplu pentru că o persoană nu vrea să pună capăt războiului.

Este evident cine va câştiga”, a spus Zelenski.
Aproape toată regiunea Harkov pare acum a fi sub control ucrainean.

Cu toate acestea, armata rusă a asigurat miercuri că a condus, în ultimele 24 de ore, „lovituri masive” în apropiere de Lîman (regiunea Doneţk), un oraş recent preluat de forţele ucrainene, care le-a cauzat pierderi grele. Purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov a dat asigurări că teritoriile pierdute vor fi „reluate”. Vladimir Putin a asigurat că va apăra zonele anexate, chiar dacă aceasta însemna folosirea armelor nucleare, amenințare care acum pune pe gânduri întreaga lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*