Doctoriță ucisă în drum spre spital, după ce și-a lăsat băiețelul la grădiniță. A sfârșit în mașina bombardată de ruși, în centrul Kievului

Una dintre rachetele cu care rușii au atacat capitala ucraineană luni, pe 10 octombrie, a ucis un medic hematolog, specialist în transplant de măduvă osoasă. Oksana Leontieva își lăsase băiețelul de 5 ani la grădiniță și era în drum spre muncă, la Spitalul de copii Okhmatdyt, când mașina pe care o conducea a fost lovită de un proiectil, în centrul Kievului. Război Rusia – Ucraina, ziua 231.

 

▪️ Oksana a murit în drum spre muncă, grăbindu-se la pacienții săi. Tragedia s-a produs în dimineața zilei de 10 octombrie.

▪️ Oksana Leontieva era medic hematolog al Spitalului de copii Okhmatdyt. A lucrat 11 ani într-o unitate de transplant de măduvă osoasă. A salvat copii cu cancer de sânge. Această tânără a fost o adevărată profesionistă și un sprijin pentru pacienții și colegii săi. A fost o persoană și un doctor altruist și responsabil.

▪️ În dimineața zilei de 10 octombrie, Oksana și-a dus la grădiniță fiul de 5, pe Grigori. Pentru ultima dată. În drum spre spital viața Oksanei a fost luată de o rachetă rusească, mașina ei a ars în mijlocul Kievului. Mulți oameni nevinovați, inclusiv copii, au fost uciși și răniți în urma acestui oribil atac”.

Colegii tinerei spun că micuțul ei a rămas orfan și va fi crescut de bunic, pentru că și tatăl său a murit în urmă cu aproximativ un an.

 

„Astăzi colectivul nostru a pierdut-o pe Oksana Leontieva. Ai fost o persoană bună, o prietenă, o colegă, un doctor, o mamă, soră, fiică minunată…O rachetă te-a prins în mașină când mergeai la muncă să salvezi oameni! Odihnă veșnică, amintire luminoasă! P.S. Nu vom uita niciodată!”

 

Ministrul ucrainean al Afacerilor Externe, Dmytro Kuleba, și-a exprimat indignarea față de acțiunile Rusiei, care au dus la tragedii de nedescris.

 

Luni, ruşii au lansat peste 84 de raiduri aeriene în Ucraina

Pe 10 octombrie, Rusia a efectuat un atac masiv cu rachete asupra întregului teritoriu al Ucrainei, afectând infrastructura energetică și centrul Kievului. 19 persoane au murit în toată țara, șase dintre ele în capitală, potrivit BBC.

Țările occidentale, inclusiv Statele Unite și Uniunea Europeană, și-au exprimat indignarea față de atacul rusesc, iar autoritățile ucrainene au cerut în mod repetat să furnizeze echipamente de apărare aeriană și antirachetă, pentru a proteja rezidenții și infrastructura. „Nu există timp să acceptăm simpatia, indignarea și îngrijorarea. Avem nevoie de arme, apărare antiaeriană și presiune mai mare pentru sancțiuni, izolarea completă a statului terorist. Voci impregnate de frică, oboseală sau dorința de a-l salva pe Putin. trebuie să rămână pe marginea istoriei”, a spus Kuleba.

Statul Major General al Forţelor Armate ale Ucrainei a transmis că luni ruşii au lansat peste 84 de raiduri aeriene, folosind rachete de croazieră, balistice, rachete ghidate antiaeriene şi vehicule aeriene de luptă fără pilot (UCAV).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*