Ce Religie Are De Fapt Klaus Iohannis, Președintele României. Nu Mulți Știu Asta

Ce religie are de fapt Klaus Iohannis, un detaliu mai puțin cunoscut. Președintele României, alături de soția sa, Carmen Iohannis formează unul dintre cele mai frumoase cupluri oficiale.

Au fost permanent discreți cu viața personală și până acum s-au aflat puține lucruri despre aceștia. O curiozitate are legătură cu religia lor. Dacă despre Prima Doamnă nu se știu prea multe detalii, despre Klaus Iohannis se știe că nu este de religie ortodoxă.

Ce religie are de fapt Klaus Iohannis, președintele României

Așa cum este evident din numele pe care îl poartă, președintele Klaus Iohannis are naționalitate germană. Acesta este membru al Bisericii Evanghelice de Confesiune Augustană. Acest lucru înseamnă că președintele României este de religie luterană, fiind parte dintr-o minoritate etnică și religioasă. Acest detaliu a fost văzut ca un dezavantaj la alegerile prezidențiale.

”Este un dezavantaj evident, pe care PNL l-a asumat, că doar nu e o necunoscută, nu e vorba de ceva despre care aflăm mâine. E o asumare a partidului ca atare. Desigur, e evident că simpatia pentru germani mai există cât de cât în România, dar, atenție, în anumite zone și la anumite categorii sociale!”, a explicat sociologul Alfred Bulai, citat de b1.ro.

Totuși acest lucru nu l-a împiedicat să câștige două mandate prezidențiale, fiind ales președintele României în 2014 și reales în 2019.

Iohannis, la al doilea mandat

Pe data de 13 iunie, Klaus Iohannis își sărbătorește ziua de naștere. În acest an, cum ziua președintelui a picat într-o zi liberă, în minivacanţa de  Rusalii, acesta nu are nimic planificat pe agenda prezidențială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*