Nu dai niciodată greș cu un meniu în care incluzi chiftele, iar rețeta este foarte simplă, dar este important să știi cât usturoi trebuie să pui, pentru a obține gustul potrivit. De asemenea, bicarbonatul de sodiu îți poate fi aliat pentru chiftele cât mai pufoase și savuroase.
Nu există chiftele bune fără usturoi, motiv pentru care trebuie să avem în vedere cantiatea potrivită pentru rețeta pe care dorim s-o urmăm. Astfel, în funcție de câtă carne tocată folosim, vom potrivi și cantitatea de usturoi. Bicarbinatul de sodiu este un alt ingredient secret care dă un plus de gust și textură pufoasă chiftelelor.
Cât usturoi este recomandat să punem la chiftele
În rețeta de mai jos folosim jumătate de kilogram de carne tocată, iar cantitatea de usturoi recomandată este de nu mai mult de 5 căței medii. Trebuie să avem gustul de usturoi, dar nu să exagerăm, pentru că putem transforma chiftelele în preparate dăunătoare pentru sistemul digestiv.
Ingrediente
– 500 g carne de porc, de preferat ceafă
– o legătură de mărar
– o legătură de pătrunjel
– doi morcovi de mărime medie
– o ceapa de mărime medie
– 4-5 căței de usturori de mărime medie
– două lingurițe de sare
– o linguriță de piper
– o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu
Mod de preparare
Carnea de porc se toacă la robotul de bucătărie și se pune apoi într-un vas încăpător. Peste carne se adaugă mărarul, pătrunjelul și ceapa tocate mărunt, după care se pune usturoiul pisat. Morcovii se dau pe răzătoarea mică, se storc bine și se pun în amestec.
Bicarbonatul și sarea se vor dizolva în 50 ml de apă și se pun peste amestecul de carne. Imediat după se pune și piperul și se amestecă totul până când obținem o compoziție omogenă.
Din acea compoziție se fac chiftele care se pun într-o tavă tapetată cu hartie de copt și se dau la cuptor la temperatura maximă timp de aproximativ 15 minute. Se întorc apoi și se mai lasă alte 15 minute. Putem, de asemenea, să prăjim chiftelele în ulei.