Eugen Simion a murit. Fostul preşedinte al Academiei Române avea 89 de ani

Eugen Simion, fost preşedinte al Academiei Române timp de două mandate, a fost un mare reformator şi a avut un rol primordial în restabilirea rolului Academiei în societatea românească.

Personalităţi ale culturii româneşti deplâng trecerea în nefiinţă a criticului și istoricului literar Eugen Simion.

Ecaterina Andronescu, fost ministru al Învăţământului: „Eugen Simion a fost un mare iubitor de ţară, de Eminescu, după ce n-a mai fost preşedinte al Academiei a continuat să tipărească literatura română, a publicat toate manuscrisele eminesciene. Este insuficient promovata activitatea pe care academicianul a avut-o si regretul nostru este imens”.

Ioan Aurel Pop, actual preşedinte al Academiei Române: „Îmi pare rău să vorbesc cu această ocazie, aş fi vrut să vorbesc despre împrejurări mai fericite. Eu îi datorez şi un lucru subiectiv. M-a remarcat odata intr-o emisiune televizată, apoi s-a interesat de mine, mi-a citit câteva cărţi si mi-a facut o recomandare pentru a putea candida la calitatea de membru al Academiei Române. Eugen Simion a lăsat o operă extraordinară de critic, istoric şi teoretician literar”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*