Unele pensii vor întârzia în luna ianuarie 2023. Anunțul zilei

Vor fi pensionari care își vor primi pensia cu întârziere în prima lună din 2023. Marius Budăi, cel care ocupă funcția de ministru al Muncii, a făcut clarificări pe acest subiect de interes pentru români. Pe de altă parte, oficialul a dat asigurări că pensiile vor crește începând cu data de 1 ianuarie 2023.

Unele pensii vor întârzia în luna ianuarie 2023

Ministrul Muncii anunță că pensiile românilor vor creşte de la 1 ianuarie 2023, dar că acestea vor ajunge cu întârziere la început de an. Potrivit spuselor oficialului de la Guvern, întârzierea are loc din cauza faptului că primele zile ale anului sunt zile nelucrătoare, conform Codului Muncii, iar primele plăţi se vor putea face începând cu 3 ianuarie.

“Nu mă feresc de cuvântul întârziere, dar nu este vorba despre o întârziere. După cum bine ştiţi se închide anul bugetar pentru decembrie pe 3 – 4 ianuarie 2023, atunci sunt deschise conturile şi sunt făcute plăţile aferente. (…) Vor fi câteva zile la început de an cum a fost în fiecare an, în care cei care încasau pensiile în datele de 2, 3 sau 4 ianuarie vor primi sumele aferente pensiilor în zilele următoare. Este vorba doar despre o procedură bugetară”, a mai explicat Marius Budăi. Marcel Ciolacu: Pensiile și salariile cresc de la 1 ianuarie 2023

Președintele Partidului Social Democrat a dat asigurări românilor că pensiile și salariile vor crește începând cu data de 1 ianuarie 2023 și a dezvăluit că în aceste zile se lucrează la bugetul pentru anul viitor. Potrivit spuselor sale, de această dată, în premieră, bugetul nu va mai fi construit pe cifre, ci pe programe. Este clar că pensiile vor crește cu cel puțin 10% de la începutul anului viitor. Noi avem două legi: una că pensiile se indexează cu inflația din anul precedent. INS îți dă abia prin martie statisticile. Părerea mea este că trebuie respectată această lege. Mai avem o lege trecută prin Parlament, care spune că mărim pensiile cu 40%. Mai avem 11%, ca să ajungem la 40%, plus indexarea inflației, a precizat Marcel Cioalcu.
Sunt vești bune și pentru salariații români. Executivul a anunțat că salariul minim pe economie va fi mărit la 3000 de ron. Chiar și în aceste condiții, țara noastră rămâne pe ultimele locuri în clasamentul european al veniturilor minime. În acest moment, cel mai mare salariu minim brut este în Luxemburg, de aproape cinci ori mai mare decât în România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*