Ce ingredient trebuie să adaugi în butoiul cu varză murată. Nu va mai face floare și zeama va rămâne limpede

Când pui varză la murat trebuie să te asiguri că ai toate ingredientele necesare pentru ca aceasta să iasă crocantă și gustoasă.

Atunci când alegi varza pentru murat, gospodinele recomandă ca aceasta să fie coaptă, albă și să aibă foile subțiri. Căpățânile trebuie să fie îndesate, iar frunzele ferme și neafectate de insecte.

Pentru saramură ai nevoie de 500 de grame de sare la fiecare 10 litri de apă. Trebuie să folosiți neapărat sare grunjoasă, iar pe fundul butoiului se pun câteva bucăți de lemn. Pe deasupra se pun crenguțe de cimbru, piper într-un săculeț de tifon și mărar uscat. Mai puteți adăuga și morcovi și țelină, pe care le tăiați în felii rotunde. Pentru o aromă desăvârșită puteți pune și felii de hrean.

Ingredientul care trebuie adăugat în butoiul cu varza murată

Pentru a nu prinde floare, specialiștii recomandă un ingredient special, care trebuie adăugat la o săptămână după ce varza a fost pusă la murat. Acesta ajută ca varza să rămână crocantă și bună pentru o perioadă mai lungă de timp.

„La varza murată, păstrarea ei un timp mai îndelungat este posibilă dacă adăugăm din când în când câte o bucată de zahăr. Varza nu se acrește tare în cazul în care în butoi se pune o bucată de lemn de mesteacăn”. spune bucătarul Cristi Dobre, potrivit exquis.ro.

Bucătarii spun că varza trebuie să fie pusă întreagă la murat, dar cu cotoarele scoase. În butoi trebuie să fie așezată cu cotorul în sus.

Varza, în special cea albă, este o sursă bună de vitamine: A, C și E, dar și de fibre care asigură sănătatea celulelor. Aceasta mai conține și vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, B9.

Fibrele din varză sunt compuse preponderent din celuloză și minerale: calciu, magneziu, fier, dar și iod, cupru, mangan sau sulf.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*