Cum sa nu dormi niciodata. Pozitii de somn care iti distrug sanatatea

Somnul este vital pentru orice persoană. Este important să ne odihnim cum trebuie, să ne organizăm timpul astfel încât să ne fie bine, pentru că lipsa odihnei are consecințe grave. De altfel, la fel de mult contează și poziția de somn. Felul în care stai noaptea în pat spune multe despre tine, dar și despre sănătatea ta.

Cum este cel mai bine să dormi

Nu orice poziție de dormit este bună pentru tine, dar uneori depinde și de cum te simți tu când te așezi în pat. Poziția ta de dormit poate avea și o influență pozitivă sau negativă asupra corpului tău. Unora le place să doarmă pe burtă, altora pe spate sau intr-o parte, dar trebuie să știm că poziția ne poate afecta sănătatea.

Dormitul pe spate este cea mai bună poziție. Acest mod de a te odihni este bun pentru coloana vertebrală, deoarece va fi bine aliniată. Această poziție provoacă o presiune mică asupra mușchilor din spate și gât și nu provoacă nici riduri sau pete la nivelul pielii. Dezavantajul este că atenuează sforăitul și poți deveni destul de deranjat pentru ceilalți.

Ce spun medicii despre pozițiile de dormit

Majoritatea oamenilor dorm pe o parte. Aceasta este cea mai întâlnită modalitate de dormit, dar și cea mai periculoasă. Stând intruna pe o parte a corpului, te poți alege cu dureri de spate, de brațe sau de picioare.

Dormitul pe partea dreaptă este, de asemenea, dezavantajos pentru digestie și poate provoca și arsuri la stomac. Prezintă, însă, un mare avantaj: îmbunătățește circulația și reduce sforăitul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*