Tragedie în Bucegi. O tânără de 24 ani din Neamț s-a împiedicat și a căzut 200 de metri în prăpastie

O turistă de 24 de ani din judeţul Neamţ și-a pierdut viața, sâmbătă, 22 octombrie, după ce s-a împiedicat şi a căzut 200 de metri în gol în Munții Bucegi, în apropiere de Valea Jepilor Mici..

Potrivit Salvamont Buşteni, tânăra se afla într-un grup de turiști pe traseul de la Crucea Caraiman spre cabana Caraiman.
Din primele informații, aceasta a căzut 200 de metri în abrupt, spre Valea Jepilor Mici, din Brâna Caraimanului.

Din primele informații, aceasta a căzut 200 de metri în abrupt, spre Valea Jepilor Mici, din Brâna Caraimanului.

12 salvatori montani participă la acţiunea de recuperare a trupului tinerei decedate.

Cum s-a produs tragedia

Turista în vârstă de 24 de ani, din judeţul Neamţ, a urcat pe munte, în Masivul Bucegi, împreună cu prietenul ei şi cu alte două persoane.

La un moment dat, femeia s-a împiedicat şi a căzut în gol 200 de metri, în zona Brâna Caraimanului, pe traseul care duce de la Crucea Caraiman spre cabana Caraiman.

Potrivit oficialilor Salvamont Buşteni, salvatorii au fost solicitaţi să intervină sâmbătă, în jurul orei 15:00.
La ora transmiterii acestei ştiri, echipele de salvamontişti au ajuns la locul unde s-a produs accidentul, au preluat trupul tinerei şi se îndreaptă cu acesta către staţiune.

Prietenul femeii, aflat în stare de şoc, a fost coborât de pe munte şi predat unui echipaj medical de la Serviciul de ambulanţă.

Imediat ce s-a dat alarma, salvatorii au mers să recupereze trupul fără viață. Abia după mai bine de 5 ore însă, au reușit să-l scoată din prăpastie și să-l aducă în Bușteni.

„O tânără de 24 de ani și-a pierdut ieri viața în Munții Bucegi. Aceasta încerca să coboare cu prietenii ei de la Monumentul Eroilor spre Cabana Caraiman, când a alunecat și a căzut aproape 200 de metri pe un vâlcel. Nu a avut nicio șansă de supraviețuire.

Traseul turistic Brâna Caraimanului străbate versantul sud-estic al muntelui si este destinat doar turiștilor experimentați, antrenați și bine echipați. Doar ieri acest traseu a fost accesat de sute de turiști, marea lor majoritate fiind nepregătiți și total neechipați.

Chiar în momentul cand scoteam trupul tinerei din prapastie, un parinte îsi transporta copilul de nici un an in brate. Am incercat să-i explicăm inconștiența de care a dat dovadă și nu ințelegea nimic din ce-i spuneam. In opinia lui nu gresise cu nimic…”, au precizat, astăzi, reprezentanții Salvamont Bușteni.

Operațiune dificilă de recuperare a trupului tinerei

Tânăra și prietenul au abordat un traseu pe Brâna Caraimanului care face legătura între Crucea Caraiman și cabana cu același nume.

Cel mai probabil fata s-a împiedicat sau a alunecat într-o zonă de potecă îngustă, susțin salvamontiștii.

O greșeală fatală pe care a făcut-o turista a constat în pantofii sport cu care era încălțată tânăra.

Fata din Neamț avea în picioare adidași cu talpa subțire și netedă, iar în această perioadă a anului, iarba uscată și plină de brumă, este extrem de alunecoasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *