Veste tristă pentru lumea artistică! A murit o personalitate de peste 100 de ani

Lumea artistică este din noul îndoliată. Un pictor talentat, cunoscut în toată lumea pentru operele sale, a plecat din această lume la peste 100 de ani. Toată viața a petrecut-o pictând și a reușit să atingă un nivel la care alții doar visează.
A murit Pierre Soulages
Pierre Soulages, unul dintre cei mai mari pictori ai acestei lumi, a plecat dintre noi la venerabila vârstă de 102 ani. Anunțul a fost făcut directorul muzeului care îi este dedicat în Rodez, un oraş din sud-vestul Franţei, unde era foarte apreciat și iubit.
Născut în 1919, Pierre Soulages a murit marţi seară într-un spital din Nimes. Decesul a fost confirmat de directorul Muzeului Soulages din Rodez, care nu a oferit, însă, mai multe detalii. Este clar faptul că motivele ar fi fost unele naturale, având în vedere că avea o vârstă înaintată.
Ar fi existat, însă, și o cauză exactă. Decesul pictorului a fost cauzat de insuficienţă cardiacă, așa cum a indicat pentru AFP Mohamed Kaoud, majordom al familiei Soulages de 27 de ani. La aflarea vestii au reacționat personalități importante, oficiali de stat, care și-au mărturisit durerea și regretul față de acest eveniment tragic.
„Este o mare pierdere pentru lume şi artă şi pentru Franța.”, a reacţionat ministrul Culturii, Rima Abdul Malak.
Marele pictor a activat în acest domeniu timp de 75 de ani și a reușit să atingă obiective surprinzătoare. Una dintre pânzele sale din 1961, ce a corespuns perioadei sale roşii, a fost vândută pentru 20,2 milioane de dolari la New York, în noiembrie 2021.

De asemenea, a fost reprezentat la târgul internaţional de artă contemporană Paris + Art Basel, săptămâna trecută, alături de un Picasso sau un Kandinsky, precum şi de scena mondială tânără emergentă. Picturile sale au fost apreciate pretutindeni și au fost vândute pe sume mari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *