Șeful Poliției Capitalei a rămas fără permis de conducere pentru trei luni. Ce greșeală a făcut în trafic chestorul Bogdan Berechet

Șeful Poliției Capitalei, chestorul Bogdan Berechet, a rămas fără permis de conducere după ce polițiștii rutieri au stabilit că acesta depășise cu mult limita de viteză, în localitate. Ofițerul a dat deja examen pentru reducerea perioadei de suspendare.

Chestorul Bogdan Berechet a fost oprit de un echipaj al Serviciului Poliției Rutiere din cadrul IPJ Argeș în 5 august. Șeful Poliției Capitalei era liber atunci și se îndrepta spre casă, în condițiile în care este originar din Pitești.

Polițiștii i-au comunicat ofițerului că a depășit cu peste 50 de kilometri pe oră viteza permisă de lege pentru sectorul de drum respectiv, motiv pentru care i-au reținut permisul pentru 90 de zile și l-ar fi amendat cu 1.300 de lei.

Potrivit unor surse din Poliție, Bogdan Berechet nu ar fi încercat să negocieze cu polițiștii, chiar dacă aceștia l-au recunoscut, mai ales că a lucrat, timp de zece ani, în structurile IPJ Argeș.

Ulterior, Berechet a susținut și examenul teoretic, pentru reducerea suspendării permisului cu o treime, și ar fi promovat proba, astfel că sancțiunea i-a fost redusă de la 90 de zile la numai 60 de zile.

Berechet: „Cine greșește, plătește”

Contactat de Gândul, chestorul Bogdan Berechet a recunoscut producerea incidentului și a afirmat că oricine greșește, trebuie să plătească.

„La data 5 august 2022, în timp ce mă aflam în timpul liber și mă deplasam într-o localitate, din județul Argeș, în calitate de conducător auto, am fost depistat de aparatul radar, conducând cu o viteză peste limita legală.

Așa cum este și normal, m-am supus normelor legale în vigoare, polițiștii au întocmit un proces-verbal de constatare a contravenției, iar ca măsură complementară mi-a fost suspendat dreptul de a conduce, pentru o perioadă de 90 de zile.

Ulterior, conform normelor legale în vigoare, am susținut și promovat examenul de reducere a perioadei de suspendare, cu o treime.

Consider că oricine greșește, plătește și nimeni nu este mai presus de lege, iar sistemul trebuie să funcționeze, indiferent de calitatea persoanei”, a declarat, pentru Gândul, șeful Poliției Capitalei, chestorul Bogdan Berechet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *