Frații Corduneanu și Diamantul Roz au fost reținuți. Dobânzi de 400% pentru banii dați cu camătă

Adrian Corduneanu , soția sa Ramona și alți membri din clanul din Iași au fost reținuți pentru mai multe infracțiuni. Potrivit polițiștilor, după cele 42 de percheziții care au avut loc luni, 35 de persoane au fost duse la audieri, scrie news.ro.

15 persoane au fost reținute de procurori pentru 24 de ore, iar față de o altă persoană s-a dispus măsura controlului judiciar.

Marți a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți cu propunerea de arestare preventivă a celor 15 persoane care au fost reținute.

Adrian Corduneanu, soția și alte rude se numără printre persoanele reținute

În urma perchezițiilor domiciliare au fost descoperite și ridicate: suma de 50.680 de euro, 33.000 de lei, 2,2 kg de aur, două pistoale, dintre care unul cu piper şi unul de tip Airsoft, 12 cuţite şi săbii, spray-uri lacrimogene, 55 de telefoane mobile, documente ce ar conţine evidenţa operaţiunilor de cămătărie şi acte de proprietate pentru bunuri imobile.

A fost instituit și un sechestru asigurător pe un imobil de tip vilă care valorează aproximativ 200.000 de euro.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism- Serviciul Teritorial Iaşi împreună cu Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi au pus în aplicare, luni, 42 de mandate de percheziţie domiciliară.

În două dintre cazuri se fac cercetări pentru constituirea unui grup infracțional organizat, camătă, spălarea banilor și tentativă de înșelăciune.
Printre cei reținuți se numără: soții Adrian și Ramona Corduneanu, Petronel Corduneanu, Florinel Corduneanu, Mihaela Corduneanu, Constantin Dolcan, Rusu Gheorghe- fost Corduneanu -zis ”Gelu”, Ioana Baban, Mihai Corduneanu, Bogdan Corduneanu, Marius Stoian, Gabriel Vatamanu, Călin Vasile- fost Corduneanu și Ana Vieru.

Dobânzi de 400%

Dobânzile la împrumuturi ajungeau în unele cazuri și la 400%, printre cele 50 de persoane vătămate se aflau indivizi care ar deține imobile, persoane care ar deține diverse afaceri, împătimiţi ai jocurilor de noroc, persoane care ar lucra în instituţii publice şi persoane care ar săvârşi diverse infracţiuni.

După ce dădeau împrumuturile se făceau presiuni asupra persoanelor vătămate pentru a recupera sumele de bani împrumutate, dobânzile solicitate, ajungându-se la amenințări cu alte acte de violență sau lipsiri de libertate.

Pentru a conferi o aparenţă de legalitate împrumuturilor, aceştia determinau persoanele vătămate să încheie, iniţial, contracte de împrumut în care erau trecute suma împrumutată şi dobânda impusă şi, ulterior, erau încheiate contracte de dare în plată prin care membrii grupurilor infractionale au intrat în posesia unor suprafeţe importante de teren, a căror valoare depăşeşte şi cu de 10 ori valoarea împrumutului acordat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*