Cea mai puternică rugăciune care se spune pe 13 noiembrie. Astăzi, este sărbătorit Sfântul Ioan Gură de Aur

Sfântul Ioan Gură de Aur este celebrat astăzi, 13 noiembrie, de către credincioși, iar aceștia îl pomenesc cu ajutorul celei mai puternice rugăciuni pentru această zi.

Cea mai puternică rugăciune pentru această zi sfântă, în care se celebrează Sfântul Ioan Gură de Aur, este rostită de către credincioși pentru a îi ocroti de cele rele.

Rugăciune puternică pentru Sfântul Ioan Gură de Aur

Aceasta este rugăciunea pe care creștinii o spun la data de 13 noiembrie pentru a îi ocroti Sfântul Ioan Gură de Au, rugăciune ce este considerată de către credincioși cea mai puternică pentru această zi.

,,O, luminătorule a toată lumea, prea­bunule Părinte Ioane Gură de Aur, stâlp și întărire a Bisericii, povățuitorule al pocăinței, ajutător al bolnavilor și apărător al celor ne­căjiți, sărguiește degrab a ne ajuta; izbă­vește turma lui Hristos de lupii ce o ră­pesc și pe toți creștinii îi păzește de gâlcevile lumești, de cutremur, de venirea altor nea­muri, de robie, de sabie și de războiul cel dintre noi, de foamete, de potop, de secetă, de boli și de moarte năprasnică.

Miluiește-ne și pe noi, cei care cu mintea, cu lucrul și cuvântul suntem întru întunericul păcatelor, pentru ca prin rugăciunile tale, să ne izbăvim de mânia lui Dumnezeu și de chinul cel veșnic. Dă­ruiește-ne iubirea și râvna ta pe care le-ai arătat Bisericii lui Hristos.

Luminează mintea noastră cu lumina dumnezeieștilor învățături și ajută-ne să ajungem întotdeauna la înăl­țimea gândului smerit, spre slava lui Dum­nezeu și a noastră mântuire.

Cine a fost Sfântul Ioan Gură de Aur

Sfântul Ioan Gură de Aur s-a născut între anii 344 și 354, într-o regiune cunoscută sub numele de Antiohia.

Încă de la o vârstă fragedă Sfântul Ioan Gură de Aur a rămas fără tată, iar mama sa a trebuit să îl crească singură la vârsta de 20 de ani, iar aceasta nu s-a mai recăsătorit.

Când sfântul a împlinit vârsta de 20 de ani, acesta a fost botezat, iar cu ajutorul mamei sale, acesta a avut parte de cei mai renumiți profesori din întreaga regiune. Sfântul Ioan Gură de Aur a fost atras de-a lungul timpului de filosofie și de retorică, iar aceste pasiuni l-au dus spre calea domnului, devenind preot în anul 386.

Statutul de preot nu l-a mulțumit pe Sfântul Ioan Gură de Aur, așa că acesta a muncit în continuare și a ajuns patriarh al Constantinopolului. Sfântul pe care îl celebrăm la data de 13 noiembrie este cunoscut pentru modestia pe care acesta o dorea în cadrul bisericii, fiind astfel văzut nu foarte bine de ceilalți reprezentanți ai bisericii.

Acesta a rămas important pentru biserica creștin ortodoxă deoarece acesta a strâns toate actele cultice și rugăciunile, creând astfel Liturghia Sfântului Ioan Gură de Aur, folosită în nenumărate biserici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *