Într-o perioadă în care toată lumea vorbește despre facturile de la electricitate și gaz, care se anunță a explodat toamna aceasta, gândul ni se îndreaptă spre metode de a economisi aceste resurse.
Fiecare încearcă să facă ce ține de propria persoană și să consume cât mai puțin, pentru că scumpirile bat la ușă, în timp ce iarna se anunță a fi lungă.
Aparatul folosit de femei care consumă foarte mult curent electric
Specialiștii în energie atrag atenția că nu doar electrocasnicele mari dintr-o locuință își fac simțită prezența în factura de la curent, ci și micile aparate pe care le folosim la ordinea zilei, fără să băgăm prea mult în seamă cât le ținem conectate la priză. Iată că aparate precum: placa de păr, ondulatorul și uscătorul măresc semnificativ factura la energie electrică.
Potrivit specialiștilor, o placă de par consumă energie cât 15 becuri clasice și 300 de becuri cu led.
Practic, un minut, cât ținem placa în priză este echivalentul a 8 ore de funcționare a unui bec cu led. Gândiți-vă, deci, de câte minute au femeile nevoie pentru a-și aranja podoaba capilară, și faceți singuri calculul.
În ceea ce privește iluminatul dintr-o locuință, este bine cunoscut faptul că specialiștii recomandă să optăm pentru becurile cu led care costă mai mult, dar sunt cele mai eficiente și chiar mai durabile decât cele normale.
Cum obțineți mai multă lumină într-o încăpere, fără să consumați mult curent electric
Așa se face că, în timp ce un bec cu led consumă între 3 și 20 de W, unul normal ajunge și la 100 de W.
Un truc pentru mai multă lumină într-o încăpere: optați pentru un bec cu lumină rece și nu pentru un bec care are un consum mai mare.
O nuanță caldă, 2700 de kelvin, Este potrivită în zonele unde te odihnești, mai simplu, în zonele unde stai să citești, să dormi, să te liniștești. Și varianta de lumină neutră, care este mai puternică. Asta în zona de lucru, dacă vrei să gătești, dacă vrei să stai cu prietenii, a declarat un electrican pentru Știrile Pro tv.
De asemenea, o altă metodă de a economisi este să folosiți becurile cu senzori. Ele sunt ideale în zonele de tranzit, cum ar fi holul, balconul, chiar și baia.
Alți consumatori mari de energie care se găsesc în mai toate locuințele sunt: cuptorul cu microunde, cuptorul electric, prăjitorul de pâine, chiar și cana pentru încălzit apa.