Scapă de suspendare! Vestea de care Simona Halep avea nevoie Este anunţul ce a provocat aplauze şi urale peste tot în lume

Simona Halep a fost acuzată în mod oficial de dopaj! Tenismena are la dispoziţie 20 de zile pentru a contesta actul de acuzare ori să încheie un acord de recunoaştere în acest sens.

Simona Halep a fost suspendată provizoriu din tenis, după ce a fost testată pozitiv la testele antidoping pentru Roxadustat, o substanţă care ajută la mai buna oxigenare a sângelui.

Paul Ciucur şi Dan Mihai, care sunt singurii români din agenţia londoneză de soluţionare a litigiilor din sport – Sport Resolutions, au declarat, pentru Televiziuna Română, că Simona Halep a fost acuzată, în mod oficial, de dopaj cu Roxadustat la US Open.

După ce a fost acuzată de dopaj cu Roxadustat, jucătoarea de tenis riscă o suspendare de până la patru ani. Fostul număr 1 la WTA va fi audiată la tribunalul independent Sport Resolutions. Avocați români de la instituția cu același nume au explicat că sportiva poate invoca motive precum sabotajul sau contaminarea mâncării.

Cristian Jura, care este membru al Diviziei Antidoping de la TAS, a oferit mai multe explicații referitoare la contaminare. Avocatul a precizat și care sunt condițiile pentru a arăta că acest lucru s-a întâmplat fără știrea sportivului.

„Când discutăm despre contaminare, trebuie să plecăm de la premisa că există mai multe tipuri de contaminare, iar orice discuție generică sau speculativă nu face decât să adâncească confuzia și mai mult”, a menționat acesta.

Interdicția poate fi redusă sau chiar anulată dacă sunt întrunite niște condiții
Cristian Jura a explicat care sunt cele trei tipuri de contaminări pe care le poate invoca Simona Halep.

Este vorba de contaminarea unor produse alimentare, a unor suplimente alimentare sau contaminarea apărută pe lanțul de control anti-doping. Cu toate acestea, avocatul a spus că pentru fiecare tip de contaminare, tenismena are nevoie de un probatoriu distinct care să îi demonstreze nevinovăția.

„Interdicția poate fi redusă sau chiar anulată dacă sunt întrunite cumulativ cele două condiții prevăzute de Codul Mondial Anti-Doping, și anume să se stabilească foarte clar modul cum a pătruns substanța în organism cât și lipsa intenției sportivului de a lua substanța interzisă pentru îmbunătățirea performanței sportive”, a declarat Cristian Jura.

Simona Halep nu va asista la meciul împotriva Ungariei

Dacă Simona Halep nu ar fi fost suspendată din turneele de tenis, atunci sportiva ar fi putut participa împreună cu echipa României la meciul împotriva Ungariei din play-off-ul din Billie Jean King Cup.

Însă căpitanul nejucător al României, Horia Tecău, a anunțat că a avut o discuție cu Halep. Sportiva i-a transmis că nu va fi nici măcar în tribune la Oradea, a relatat Digisport.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*