Iată ce se întâmplă în corpul tău atunci când consumi un pahar de țuică

Este anotimpul în care țuica fiartă este la modă! Nu te-ai întrebat niciodată ce se întâmplă în corpul tău atunci când o consumi? Noi avem răspunsul.

Ce se întâmplă în corpul tău atunci când consumi un pahar de țuică

Țuica este o băutură alcoolică tradițional românească care se obține din fermentarea prunelor.

Majoritatea românilor au gustat măcar o dată licoarea tradițională mai ales în anotimpul rece. Ca și în cazul celorlalte băuturi alcoolice românești, cu cât este mai veche, tu atât este mai bună. Țuica are în jur de 24-28 grade, țuica bătrână de 32-48 grade și horinca în jur de 50- 55 grade. Nicio țuică nu coboară sub 24% concentrația alcoolica.

Țuica este recomandată să fie consumată alături de mâncăruri grase precum slănină, fripturi de porc, preparate tradiționale. Această licoare magică tradițională are efect asupra digestiei și metabolizării organismului.

Cum să obții cea mai bună țuică fiartă
Iată o rețetă tradițională de preparare a licorii magice. Țuica poate fi consumată și în forma ei pură, dar în anotimpul rece este mai bună fiartă cu condimente alese cu grijă.

Ingredinte:
500 ml ţuică
5 linguriţe miere
10 boabe piper
10 cuişoare
1 vârf cuţit scorţişoară

Mod de preparare:

Se pune ţuica într-un ibric la fiert cu piperul, scorţişoara şi cuişoarele. Când s-a încălzit de ies aburi se adaugă mierea şi se amestecă puţin, până se contopeşte totul într-un vis de iarnă. Imediat ce dă în clocot se ia de pe foc şi se acoperă; se oferă în ceşcuţe mici de lut, cât mai strânse la gură, să se răcească încet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*