Motivele pentru care cainii rod lucrurile din casa

În ziua de azi, animalele de companie sunt la mare căutare, astfel că dacă și tu ai un câine și vrei să înțelegi mai mult limbajul folosit de ei, ești la momentul potrivit. Iată ce vor să transmită, de fapt, atunci când rod diferite lucruri de prin casă. De acum nu o să-i mai cerți când fac asta!

Cainii sunt unele dintre cele mai frumoase animale de companie, astfel că dacă și tu ai unul acasă, este timpul să înțelegi mai bine fiecare acțiune a sa, cât și ce vrea să transmită de fiecare dată.

De ce rod câinii lucrurile din casă

Fie că vorbim despre câinii de talie mică sau cei de talie mare cert este că există rase care simt constant nevoia să roadă diferite lucruri de prin casă, indiferent că vorbim despre papuci, haine sau propriile lor jucării.

La cei care sunt pui este un lucru firesc, fiind asociat acest obicei cu cel al bebelușilor care rod diferite obiecte pentru că le cresc dinții. În tot acest timp în care unii rod din cauza dentiției, alți câini rod din cauza că au dureri.

Ce vrea să transmită în spatele acestui obicei

Ei bine, dacă nu este nici pui și nici nu are problemă la dinți, însă a fost lăsat singur prea mult timp, chiar toată ziua, câinii vor să le arate stăpânilor că nu le place să stea fără companie, dar și că s-au plictisit.

Specialiștii explică că niciodată nu trebuie să certăm câinii pentru că au ros lucruri, indiferent care este motivul, de sănătate ori de plictiseală sau dor, asta deoarece în acest mod le creșteți anxietatea și îi îndemnăm să roadă și mai mult.

Singura soluție în acest sens este de asemenea, fie să-l lăsăm într-un loc unde nu are ce să roadă, însă nu pedepsit, fie să luăm ceea ce ar putea roade și să-i lăsăm doar jucăriile sale pentru a se juca cu ele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*