Vreme rea în toată țara! Ninsorile fac ravagii

Vremea este tot mai schimbătoare la noi în țară, dar se pare că acum trebuie să dăm deoparte căldurile și să primim ninsorile. Meteorologii anunță că zăpezile fac ravagii în următoarea perioadă și frigul pune stăpânire pe întreg teritoriul de acum inainte.

Cod galben de ninsori
Meteorologii au emis mai multe atenționări cod galben de ninsori și de ploi însemnate cantitativ și intensificări ale vântului. Sunt vizate mai multe zone ale țării și se pare că aceste fenomene vor dura câteva zile bune. Vremea s-a schimbat radical și căldurile deja sunt date uitării.

Actualul Cod galben va rămâne în vigoare până în această seară, la ora 18:00. Conform specialiștilor, la altitudini în general de peste 1500 m în Carpații Meridionali, precum și în Carpații Orientali și în jumătatea nordică a Moldovei, va ninge moderat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri în jurul a 10 cm.

“Local la altitudini în general de peste 1500 m în Carpații Meridionali, precum și în Carpații Orientali și în jumătatea nordică a Moldovei va ninge moderat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri în jurul a 10 cm. În zona deluroasă și montană a Moldovei, precum și în Carpații de Curbură trecător vor fi și precipitații mixte și izolat se va depune polei”, a anunțat ANM.

Mai este valabil și un cod galben de vânt puternic, care vizează mai multe zone până la ora 18:00. Vântul va sufla cu putere în zona Olteniei și în Dobrogea, unde vor fi rafale de 55…60 km/h și izolat de peste 70 km/h în zona costieră. Sunt așteptate intensificări și în Muntenia și Moldova, cu viteze în general de 45…55 km/h.

În zona deluroasă și montană a Moldovei, precum și în Carpații de Curbură sunt așteptate precipitații mixte și izolat se va depune polei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*