Câte luni poate fi păstrată, de fapt, carnea de porc și de pui la congelator

Cât timp se poate ține la congelator carnea de porc și de pui. Eroarea pe care femeile o fac de cele mai multe ori înainte de gătit.

Câte luni poate fi păstrată, de fapt, carnea de porc și de pui la congelator. Greșeala uriașă pe care o fac multe gospodine are legătură cu termenul de valabilitate. E un aspect major care nu trebuie ignorat deloc.

Cât timp se poate ține la congelator carnea de porc și de pui. Eroarea pe care femeile o fac

Carnea se numără printre produsele care se congelează frecvent. Fie că este vorba de porc, fie că alegem de pui trebuie să ținem cont de faptul că nu o putem păstra la nesfârșit la rece și că trebuie gătită într-un timp relativ scurt

Potrivit goodhousekeeping.com, dar și a bucătarilor aceste produse nu trebuie congelate mai mult de 3 luni. În această situație se află și carnea de vită.

Pe de altă parte, carnea de miel are o durată de ”viață” mai mică, chefii precizând că ar fi indicat să o adaugăm în preparatele culinare preferate înainte să aibă o vechime mai mare de 2 luni.

De asemenea, carnea de rață, gâscă sau iepure are o valabilitate de 3 luni. În aceeași situație este și carnea la cutie, în timp ce curcanul și șunca se păstrează maxim 2 luni.

Care este durata de ”viață” a produselor la congelator

Un alt produs care rezistă la congelator o perioadă lungă este pâinea. Se pare că aceasta se păstrează între 3 și 6 luni, în funcție de ingredientele pe care le are în compoziție, dacă este întreagă sau feliată.

Peștele se congelează timp de 6 luni, iar mâncarea preparată rezistă la congelator, cum ar fi supele și sosurile, stă la rece 3 luni. Produsele de patiserie au, de asemenea, aceeași valabilitate.

Fructele se congelează în funcție de forma lor: congelate, piure sau suc de fructe și au o ”garanție” între 6-12 luni. Legumele rezistă cel mai mult congelate, undeva la 12 luni.

Totodată, roșiile și piureurile de legume se congelează maxim 6 luni. Untul sărat se păstrează 12 luni, cel nesărat 6 luni, iar înghețata între 6 și 12 luni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *