Icoana Maicii Domnului de la Ghighiu: minune pentru fetița bolnavă de leucemie a Arhidiaconului Mihai Bucă. Lupta pentru viață a copilei continuă

O țară întreagă s-a arătat solidară cu drama prin care trece preotul Mihail Bucă de la Catedrala Patriarhală. Fetița acestuia, Irene Ecaterina, suferă de leucemie acută mieloblastică.

Aflată în ultima cură de citostatice, copila a fosta dusă la Mănăstirea Ghighiu din Prahova. Starea ei de sănătate, spun părinții, dar și medicii care au văzut-o ulterior, s-a ameliorat considerabil, după ce micuța a atins Icoana Maicii Domnului „Siriaca”.

„Am mers la Mănăstirea Ghighiu, chiar dacă aceasta presupunea să o scoatem pe Irene afară din casă și să o lăsăm să interacționeze cu maicile și cu alți oaspeți ai mănăstirii, în pofida sfaturilor medicilor. A fost un gest disperat și asumat, cu credința că Maica Domnului nu ne lasă. Irene este ca acasă la această mănăstire din Prahova, unde îmbrățișează și sărută icoanele din biserică de când era foarte mică”, a povestit mama copilei.

Stavrofora Epiharia Lungu, stareța Mănăstirii Ghighiu, a luat-o în brațe pe fetiță, a deschis vitrina icoanei și a atins-o pe Irene Ecaterina de Maica Domnului.

„Fetița a fost dusă la spital din nou pentru analize. „Simțeam că este mai bine, afta din gură se retrăsese, mulțumită tratamentului prescris de doamna doctor. Dar mare a fost mirarea medicilor să vadă că și neutrofilele crescuseră la 680, iar trombocitele la 128.000! Ghighiu este mănăstirea noastră de suflet și dăm slavă Maicii Domnului, care tot timpul face minuni. Slavă lui Dumnezeu pentru toate!” au relatat, pentru basilica.ro, părinții copilei.

Lupta pentru viață a fetiței continuă. Părintele arhidiacon Mihai Bucă a spus că din suma donată pentru fiica sa, Irene-Ecaterina, va vira în conturile Institutului Clinic Fundeni aproximativ 52.000 de euro.
La această sumă se adaugă donațiile făcute anterior, când a cumpărat 156 de saltele pentru paturile de copii și adulți, a schimbat lămpile de iluminat, feroneria și jaluzele de la geamurile saloanelor. Totodată, banii strânși în urma expoziției de tablouri „Flori pentru Irene”, unde au fost vândute aproximativ 50 de opere ale unor artiști, au fost și ei donați aceleiași instituții. În total, suma donată de arhidiaconul Mihail Bucă ajunge la aproximativ 100.000 de euro.

La acești bani se adaugă 44.000 de euro, donație pe care Asociația Liga Legendelor a făcut-o tot pentru Spitalul Fundeni, după cele două meciuri demonstrative susținute la Slobozia și București, unde Irene-Ecaterina a fost imaginea întregii campanii.

„Irene-Ecaterina este puternică și datorită vouă! Lupta noastră continuă, dar, cu voi alături, suntem și mai încrezători!”, a anunțat Arhidiaconul Mihail Bucă, pe pagina sa de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*