O mamă de 22 de ani și-a abandonat bebelușul de 8 luni în scara unui bloc! Lângă biberon și haine, tânăra a lăsat și un bilet cutremurător: „Vă rog, iertați-mă! Îmi este greu”

Caz șocant în Bălți. Un bebeluș de 8 luni a fost abandonat în scara unui bloc deoarece mama nu îl poate întreține.

O mamă și-a abandonat bebelușul în vârstă de 8 luni în scara unui bloc. Alături de copil, femeia a lăsat un biberon cu lapte cald, hăinuțe de schimb și un bilețel.

În biletul lăsat de femeie, aceasta și-a cerut scuze pentru gestul la care a recurs, însă a recunoscut că nu își permite să crească bebelușul.

Înainte de a-l abandona, femeia a sunat la toate ușile, ca micuțul să poată fi găsit repede.

Bebeluș abandonat în scara unui bloc din Bălți

Pe lângă numele, prenumele și datele nașterii bebelușului, mama a anunțat în bilet și faptul că micuțul s-a născut bolnav.

„ Îmi este greu să îl întrețin, vă rog să aveți grijă de fiul meu.

Mă iertați, vă rog, nu am altă ieșire din situație”, a mai scris femeia în bilețel.
„ Ea s-a asigurat, laptele era cald, lângă copil au fost găsite hăinuțe de schimb. Când a lăsat copilul, a bătut la ușă pentru a se asigura că el va fi luat”, a declarat Crizantema Caraman, Șef Secția Protecția Copilului și Familie Bălți, potrivit nordnews.md.

Bebelușul a fost preluat de serviciul de asistență medicală și transportat la departamentul de pediatrie. De asemenea, micuțul a fost diagnosticat cu mai multe boli.

„Vârsta pacientului este aproximativ de 7,8 luni. Serviciul de asistență medicală urgență a adus copilul la departamentul pediatrie către orele 18:20. În momentul internării, starea pacientului era într-o situație deplorabilă sanitară. Copilul a fost diagnosticat cu malnutriție, bronșită și este suspect la pneumonie”, a spus Natalia Brașoveanu, purtător de cuvânt SC Bălți.

„Am luat legătura cu tatăl biologic, îi vom trimite pozele, să vadă dacă el este tatăl și dacă el este copilul căutat. Avem careva presupuneri pe care urmează să le verificăm. Să examinăm posibilitatea, fie de a transmite copilul celuilalt părinte, dacă anterior nu s-au depistat alte neglijări ale acțiunilor părintești, fie să fie transferat copilul de la spitalul, din secția de copii cu vârstă de fragedă, într-un centru de plasament pentru copiii de vârstă fragedă de pe strada Ivan Franco, până la stabilirea statutului copilului”, a mai adăugat Crizantema Caraman, Șef Secția Protecția Copilului și Familie Bălți.

Mama bebelușului ar avea 22 de ani și ar fi locuit de ceva timp în Bălți. Dacă aceasta va fi găsită vinovată, riscă amendă în valoare de 27.500 de lei, cu muncă neremunerată în folosul comunităţii sau închisoare de până la 2 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*