De Ce Să Mâncăm Chimicalele Lor? Putem Să Facem Această Rețetă Așa Cum Făceau Bunicii Noștri: REȚETA

La români, porcul este regele animalelor. Dintre preparatele făcute din acesta se află şi cârnaţii de casă. Este foarte comod sa cumperi carnatii din comert, dar

gustul celor facuti in casa te duc cu gandul la cei ai bunicii… Cum să faci cei mai buni cârnați de casă? Am pregătit rețeta asta special pentru voi!

Ingrediente pentru aproximativ 25 cârnaţi: 3 kg carne porc mai grasă, 1,5 kg carne vită, 3 căpăţâni usturoi, 1 lingură cimbru uscat, 2 linguri boia dulce, 1 lingură boia iute, 1 linguriţă piper, sare grunjoasă, ½ linguriţă ienibahar, mate de porc.

Mod de preparare: 1. Cureţi maţele şi le speli. Le răzuieşti cu dosul unui cuţit sau cu o lingură de lemn, dar ai grijăsă nu le rupi. Separat, dizolvi o lingură cu vârf de sare grunjoasă în 300 ml de apă. 2. Tai carnea de porc şi de vită bucăţi

mici, o toci şi o pui într-un vas. Pisezi usturoiul, îl freci cu un praf de sare, torni puţină apă şi omogenizezi.

Adaugi mujdeiul peste carne şi toate condimentele, mai puţin sarea. Amesteci şi pui treptat din saramură, frământând bine. Laşi să se aromatizeze peste noapte.

3. Montezi pâlnia de cârnaţi la maşină de tocat şi umpli maţele. Ai grijă să nu fie prea îndesaţi, pentru că în momentul în care se usucă se pot sparge. Când termini, îi laşi atârnaţi câteva ore înbucătărie să se usuce, apoi îi scoţi pe balcon şi îi înşiri pe sârmă, să se zvânte la rece.

Anunț important: Pentru că rețeaua de socializare ne-a cenzurat postările, sunt aproape oprite pentru ca dumneavoastră să nu le mai vedeți, vă rugăm să le dați mai departe, pentru a rezolva această situație!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*