Informația care schimbă tot în cazul de dopaj al Simonei Halep! A fost găsită persoana vinovată

Simona Halep încă se află în suspendare, după ce i-a fost găsită în organism o substanță interzisă. Se pare, însă, că ar exista un vinovat în această situație extrem de dificilă, iar acesta nu ar fi celebra sportivă. Ar fi fost găsită persoana din cauza căreia s-a produs tot.

S-a găsit vinovatul în cazul lui Halep?

Lucrurile ar putea avea o evoluție interesantă în cazul Simonei Halep, care ar putea fi găsită nevinovată de dopajul de care este acuzată. Potrivit Prosport, a fost descoperită persoana care a manipulat, accidental, medicamentul din cauza căreia Simona Halep a fost depistată dopată. Se pare că avocații ar fi descoperit că cineva ar fi administrat sportivei această substanță accidental. Cei care o reprezintă pe sportivă spun că dețin informații verificate și probele obținute în urma analizelor spun totul despre această situatie. „O altă persoană a recunoscut că nu știa sau nu bănuia și nu ar fi putut, în mod rezonabil, să știe sau să bănuiască deloc că a manipulat, involuntar, produse contaminate cu Evrenzo (a cărui substanță activă este Roxadustat ingerate de Simona Halep, în contradicție cu dovezile de mare precauție ale sportivei”, spun avocații români si francezi ai sportivei.
Probatoriul (totalitatea probelor adunate de agenția particulară de investigație și documentate de casele de avocatură română și franceză angajate de Halep) are calitatea argumentativă de a dovedi „lipsa vinovăției” și, în baza unei balanțe a probabilităților considerată opțiunea cea mai posibilă, perioada de suspendare a Simonei Halep să fie suprimată, desființată.

Astfel, avocații consideră că toate aceste probe de până acum nu sunt suficiente pentru ca sportiva noastră să fie suspendată din activitate. Halep a făcut asigurări încă de la început că va găsi adevarul și va demonstra că nu a administrat acest medicament de bunăvoie.

Amintim că Roxadustat este un inhibitor care crește producția endogenă de eritropoietină și stimulează producția de hemoglobină și celule roșii din sânge. Substanța a fost Introdus pe lista WADA (World Anti-Doping Agency) în 2011.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*