Clipe cumplite pentru preotul Nicolae Dima! Fiica lui, Ecaterina nu s-a mai trezit din comă după operația pe creier

Fiica părintelui Nicolae Dima a fost transportată la o clinică din Germania în speranța că medicii de acolo pot face mai multe pentru ea. Fetița nu s-a mai trezit după operația pe creier.

Preotul Nicolae Dima, de la Biserica Sfântul Nicolae din București, a plecat în Germania, la o clinică din Dresda, care este specializată în neurologie pediatrică, notează Antena 3 CNN, și unde fiica lui va începe tratamentul de care are nevoie pentru a se recupera.

Ecaterina, fiica părintelui Nicolae Dima, nu s-a mai trezit după operația pe creier

Ecaterina nu s-a trezit din comă nici acum după ce, la doar 12 ani câți are, a suferit o intervenție chirurgicală pe creier. Se întâmpla la jumătatea lunii noiembrie a acestui an și nu și-a revenit de atunci.

Copila este în stare de inconștiență, însă dă mici semne de activitate cerebrală.

Clinica din Germania a făcut un calcul estimativ pentru tratamentul copilei și a solicitat un avans de 90.000 de euro. Costul tratamentului de recuperare poate ajunge la peste 200.000 de euro, în funcție de cum evoluează starea de sănătate a fetiței, potrivit sursei menționate mai sus.

Evident, familia Ecaterinei nu are acești bani. Prin intermediul unui mesaj, preotul le-a mulțumit tuturor pentru ajutorul moral și financiar, pentru că părintele a cerut donații ca să facă față cheltuielilor mari.

Mesajul sfâșietor al preotului Nicolae Dima

În disperare de cauză și neștiind cum să obțină suma necesară tratamentului Ecatarinei, preotul Nicolae Dima a solicitat ajutorul enoriașilor.

“Ecaterina are nevoie acum de ajutorul dumneavoastră. Are urgentă nevoie de recuperare neurologică. Știți cum era Ecaterina? Era extraordinară. Era creativă, era mereu veselă, mereu foarte curioasă. Și știți ce s-a întâmplat? A trecut printr-o criză de hidrocefalie, apoi prin două stopuri cardiace.

Mai târziu a fost operată. I s-a extras un chist care nu era mare, dar era localizat exact în mijlocul creierului. Acum, după toate acestea, este într-un fel de comă. Nu este conștientă. Are nevoie să fie ajutată să se trezească din comă.

Are nevoie, apoi, de tot ce înseamnă recuperare, adică musculatură, vorbit, toate celelalte abilități. Și toate acestea nu se pot face în România, adică nu se pot face în perioada aceasta a anului în România. Avem câteva variante de spitale din străinătate, însă este nevoie de bani pentru acest lucru.

Am deschis conturi speciale pentru donații. Orice sumă pe care o puteți dona pentru ea este importantă. Știm că vine din inimă”, a transmis preotul Nicolae Dima.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*