Vestea cruntă a zilei! A murit un mare ARTIST: „Anunţăm decesul…”

Vestea cruntă a zilei! A murit un mare ARTIST. Avea 63 de ani și era cunoscut în întreaga lume.

Terry Hall, solistul trupei The Specials, a murit la vârsta de 63 de ani.

Cunoscut pentru imaginea sa dură și spiritul ascuțit, cântărețul și-a găsit faima în anii 1970 și 80 cu hituri precum Ghost Town, Gangsters și Too Much Too Young.

A părăsit The Specials în 1981 pentru a forma Fun Boy Three împreună cu colegii de trupă Neville Staple și Lynval Golding, înregistrând încă o serie de hituri.

Cântărețul a murit după o scurtă suferință, a declarat The Specials într-un comunicat.

„Cu mare tristeţe anunţăm decesul, după o scurtă suferinţă, al lui Terry, prietenul nostru minunat, fratele nostru şi unul dintre cei mai străluciţi cântăreţi, compozitori şi textieri pe care această ţară i-a produs vreodată”, a anunţat trupa pe mai multe reţele de socializare.

„Muzica şi interpretările sale au încapsulat însăşi esenţa vieţii… bucuria, durerea, umorul, lupta pentru dreptate, dar mai ales iubirea”, a adăugat grupul, lăudând „muzica sa remarcabilă şi umanitatea sa profundă”.

Într-un mesaj separat, Staple a spus pentru BBC că a aflat despre moartea prietenului său, când a aterizat în Egipt pentru o vacanță cu soția sa.

„M-a lovit foarte tare”, a spus el. „Am fost alături de The Specials și Fun Boy Three, făcând istorie.

Jane Wiedlin, co-fondatorul trupei The Go Gos, care a co-scris hitul trupei Our Lips Are Sealed with Hall, a spus că era o „persoană drăguță, sensibilă, talentată și unică”.

„Drama noastră extrem de scurtă a dus la piesa Our Lips Are Sealed, care ne va lega pentru totdeauna în istoria muzicii”.

Cântărețul Elvis Costello a descris vocea lui Hall drept „instrumentul perfect pentru melodiile adevărate și necesare de pe The Specials”.

„Această onestitate se aude în atât de multe dintre cântecele sale în bucurie și întristare”, a spus el.

Trupa a cerut respect pentru intimitatea familiei lui Hall. Nu a fost împărtășită nicio cauză a morții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*