Alexia, adolescenta căreia i-au fost retezate ambele brațe în tragedia din Paşcani, suferă de amnezie: ”Nu îşi aminteşte”

Adolescenta va trebui să mai treacă prin încă două operaţii, după ce braţele i-au fost amputate după accidentul de la Paşcani. Specialiștii i-au pus grefe de piele pe braţe. Dr. Susanu: ”În maximum o săptămână cred că o vom putea externa, deocamdată nu îşi aminteşte nimic din momentul accidentului”.

Medicul primar de chirurgie plastică, estetică şi microchirurgie reconstructivă şi coordonatorul secţiei de chirurgie plastică de la Spitalul de Copii “Sfânta Maria” din Iaşi, Sidonia Susanu a precizat într-un interviu acordat jurnaliștilor de News.ro
că Alexia, adolescenta rănită grav în accidentul de la intrarea în Paşcani, se simte acum mult mai bine şi că a suferit în cursul zilei de luni, 26 decembrie 2022, încă o operaţie la braţul drept.

Pănâ în aceste momente, echipa coordonată de Dr. Susanu i-a acoperit braţul cu piele, în proporţie de 100%.

O intervenţie de acest gen a fost făcută şi pentru braţul stâng, însă a fost vorba în acest caz de o intervenţie de acoperire parţială a defectelor de la nivelul pielii, încă o astfel de operaţie similară pentru braţul stâng urmând a avea loc în cursul zilei de miercuri.

„Starea fetei este foarte bună, în cursul zilei de luni a avut o nouă intervenţie chirurgicală în care a fost grefat complet braţul drept, putem spune că membrul superior drept a fost acoperit în totalitate, la braţul stâng a avut o intervenţie de acoperire parţială a defectelor cutanate, necesită încă o intervenţie probabil în cursul zilei de mâine.
Practic în cursul accidentului o parte din tegumentele braţului au fost detaşate, au fost tăiate tangential probabil de către agentul care i-a produs şi amputaţia, şi acolo a necesitat acoperirea ţesuturilor fascio-musculare cu grefă de piele. Pielea a fost luată de la nivelul coapsei stângi. Întotdeauna se face cu grefă de piele autologă”, a declarat Dr. Sidonia Susanu.

„Fata se recuperează foarte bine din punct de vedere psihoemoţional”, a mai precizat Dr. Susanu. Alexia nu îşi aminteşte însă momentan nimic din clipele în care a avut loc accidentul grav, acest lucru având legătură cel mai probabil, spun specialiştii, cu şocul trăit în acele momente.

„Starea pacientei este foarte bună, atât din punct de vedere biologic, cât şi psiho-emoţional, fetiţa se recuperează cu paşi foarte mari. În primul rând, fetiţa a avut şedinte de psihoterapie cu un psiholog, deocamdată fetiţa declară că nu îşi aminteşte nimic din momentul accidentului, probabil că are amnezie retrogradă post-traumatică. Fetiţa este cooperantă, îşi aminteşte că este în spital, îşi aminteşte din a doua zi de internare, i-am explicat ce fel de traumatism a suferit pentru a o putea face cooperantă la tratamentul de recuperare pe care îl va avea de urmat”, a precizat Dr. Sidonia Susanu.

Cât timp va mai rămâne Alexia internată în spital

Medicul specialist a mai precizat că probabil în maximum o săptămână Alexia va fi externată. Va face recuperare motorie şi senzitivă şi, dacă va fi necesar, peste un an va mai face şi operaţii de îndepărtare de cicatricilor, numai dacă acestea vor exista.

”În maximum o săptămână cred că o vom putea externa. Deocamdată va urma terapii de recuperare motorie şi senzitivă ale membrelor afectate, ulterior dacă va fi necesar, peste un an vom face intervenţii de îndepărtare a cicatricilor, în funcţie de cum se vor forma acestea.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*