Doliu în toată România! A murit un mare artist al vremurilor noastre

Este doliu în toată România, după ce unul dintre cei mai mari artiști ai acestei lumi ne-a părăsit. Era unul dintre cele mai vechi nume din domeniu, dar a plecat dintre noi în mod subit. A lăsat în urmă numai lacrimi și Tristețe.

A murit Adam Puslojic

Doliu la nivel național, după ce a mai pierit o mare celebritate! România a pierdut un mare poet, prieten apropiat al lui Nichita Stănescu. Academia Română a făcut anunțul tragic pe data de 31 decembrie 2022, chiar în seara de revelion.

Poetul și traducătorul Adam Puslojic a plecat dintre noi la venerabila vârstă de la 79 de ani. Nefericitul anunț a fost făcut de către Muzeul Naţional al Literaturii Române, printr-un mesaj emoționant, în care a vorbit despre contribuția lui.

„Academia Română și Muzeul Național al Literaturii Române deplâng trecerea la cele veșnice a poetului și traducătorului sârbo-valah Adam Puslojić. S-a stins, în ultimele ore ale anului 2022, Adam Puslojić, poetul și traducătorul „sârbo-valah” atât de legat de literatura (poezia) română”, a anunțat, sâmbătă seară, Muzeul Național al Literaturii Române prin intermediul rețelelor sociale.

Acesta a cedat la ultimele ore ale zilei de 31 Decembrie, dar nu se știe motivul exact al morții. Având o vârstă înaintată, problemele de sănătate ar fi putut fi multe.

Toată lumea l-a iubit și l-a respectat pe marele artist sârb, care si-a pus serios amprenta și asupra țării noastre, pentru care a muncit mult. O mulțime de celebritati au transmis un ultim gând pentru artist. Instituţia aminteşte că Adam Puslojic a fost şi animatorul unui curent de avangardă – “clocotrismul”, căruia i-a imprimat propriul tonus, original și special.

Directorul MNLR, Ioan Cristescu, consideră că Adam Puslojic a fost un “constructor de punţi şi de legături fără sfârşit” între cele două neamuri: sârbii şi românii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*