România, îndoliată! A murit marele scriitor Dumitru Radu Popescu

România a pierdut în ultima vreme o mulțime de persoane importante. Aflăm acum că a murit și marele scriitor Dumitru Radu Popescu, după o viață întreaga dedicată marii sale pasiuni: scrisul.

A murit marele scriitor

România este din nou îndoliată, după ce a mai pierdut un nume mare. Este vorba despre Dumitru Radu Popescu, fost mare scriitor, prozator, dramaturg, scenarist de film, membru titular al Academiei Române, membru supleant în CC al PCR din 1968 și deputat în Marea Adunare Națională din 1975. Anuntul a fost făcut chiar de către scriitorul și politicianul Radu F. Alexandru, cu care artistul a avut o relație specială. Marele Dumitru Radu Popescu a murit la ora 4:30 dimineața, pe 2 februarie, potrivit anunțului postat pe rețeaua de socializare. ”ACEST ÎNGER TRIST”…Azi, 2.01.23, ora 04.30, a părăsit această lume tristă acad. DUMITRU RADU POPESCU (D. R. P.) unul dintre cei mai mari scriitori ai României. Ne-a îmbogățit cu o operă monumentală, de o valoare excepțională: proză, teatru, poezie, critică literară. Și-a trăit viața într-o desăvârșită onestitate.
A fost un coleg și un prieten ireproșabil. Durerea e prea mare și cuvintele sunt prea sărace pentru a cuteza acum, și în acest loc, evocarea binemeritată. Dumnezeu să-l odihnească în pace și să-i dea liniștea de care atât de multă vreme a fost vitregit”, a scris Radu F. Alexandru.
Artistul a amintit ce om minunat a fost marele scriitor și ce aport important a avut asupra culturii noastre. Nu a precizat, însă, cauza exactă a decesului, dar cert este că avea venerabila vârstă de 87 de ani.

Printre cele mai cunoscute opere ale lui Dumitru Radu Popescu se numără ”Pasărea Shakespeare”, ”Acești îngeri triști” și ”Piticul din grădina de vară”. Chiar și postarea prin care a fost anunțat decesul a purtat numele de “Acest înger trist”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*