Doliu în România. A murit un artist celebru, iubit de toată lumea

Pierdere în lumea artistică din România

S-a stins din viață Mircea Gherghinescu, cel care a fost profesor universitar la UNATC București. A fost unul dintre cei mai cunoscuți oameni din domeniul cinematografiei. Profesorul Gherghinescu a decedat zilele trecute la vârsta de 77 de ani. Vestea tristă cu privire la trecerea sa în neființă a fost dată în spațiul public de către reprezentanții UNATC, pe pagina oficială de Facebook.

„Există oameni care luminează imagini și există oameni care luminează vieți. Rar, foarte rar, există oameni care le luminează pe amândouă. (…) Unul dintre acești oameni luminează începând de astăzi meleaguri și ființe care nouă încă nu ne sunt sortite. Dascălul nostru cel mai iubit, Mircea Gherghinescu, este acest om. Lumina lui se află acum în toți cei dintre noi care am primit-o. Îți dorim drum lin Domnule Profesor Gherghinescu, deoarece, suntem siguri că luminat va fi, de prezența ta!”, au transmis Alumni UNATC în memoria profesorului Mircea Gherghinescu.

Toți cei care l-au cunoscut, au lucrat cu el, sau i-au fost elevi, își amintesc cu drag de cel care a fost profesor Mircea Gherghinescu. A lăsat în urma sa o carieră remarcabilă, a fost un om deosebit și un munte de talent. Acesta fost căsătorit cu regizoarea de televiziune Mari-Jeanne Gherghinescu.

Cine a fost, de fapt, Mircea Gherghinescu

Mircea Gherghinescu este cunoscut pentru aportul sau asupra școlii de cinematografie românească atât ca director de imagine în televiziune cat și ca profesor doctor universitar. Unul dintre cele mai cunoscute proiecte ale sale este filmul cu tentă documentară care se numește Piramida Fanfaronului, realizat în 1992 cu mijloace clasice.

Acest film are ca subiect vizual un edificiu ce înmagazinează memoria unei perioade din istoria României: Casa Poporului.

Înmormântarea profesorului Mircea Gherghinescu va avea loc sâmbătă începând ora 14 la capela mare a cimitirului Bellu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*