A murit fostul antrenor al Simonei Halep. Se lupta de multă vreme cu o boală cruntă

nul dintre cei mai renumiți antrenori de tenis din România s-a stins din viață la numai 60 de ani. În ultimii ani el a fost chinuit de o boală cruntă, care i-a adus mari suferințe. Zilele trecute s-a simțit tot mai rău, iar astăzi s-a stins din viață pe patul de spital.

A murit Liviu Ursuleanu, unul dintre cei mai mari antrenori de tenis din România

Liviu Ursuleanu a fost unul dintre primii antrenori din cariera Simonei Halep. El a murit astăzi, 14 ianuarie 2023, pe un pat de spital, după o lungă luptă cu o boală cruntă – cancerul. Oficialul Federației de Tenis, implicat în perioada recentă în mai multe proiecte care vizau tenisul corporatist și cel juvenil, U10, s-a simțit tot mai rău în ultimele zile. Astăzi s-a stins din viață, pe patul de spital, scrie GSP.

Liviu Ursuleanu, fost candidat la alegerile FRT din 2019, a fost antrenor al echipei de Fed Cup a României, pe care a pregătit-o între 1992 și 1993. De asemenea, a fost antrenor la lotul național în 2004.

Liviu Ursuleanu este cel care a pregătit loturile de juniori ale României la Balcaniada din 2004. În lotul nostru se aflau atunci Simona Halep, Irina Begu și Alexandra Cadanțu. Liviu Ursuleanu a fost vicepreședinte al Federației Române de Tenis între 2009 și 2013, pentru ca în 2019 să candideze, alături de Ion Țiriac, Marius Vecerdea, Ion Țupa și Răzvan Itu, pentru șefia FRT.

În decembrie 2021, se strângeau bani pentru operația de cancer a antrenorului. El avea nevoie atunci de 30.000 de euro pentru a fi operat de cancer în Turcia. Jumătate din sumă a fost donată de Ion Țiriac, iar restul de prieteni, sportivi și oameni simpli, iar în 28 decembrie 2021, Ursuleanu a fost programat la operație la Spitalul Memorial din Istanbul. Operația a durat 9 ore, medicii din Turcia fiind cei care i-au dat speranțele că-și va păstra piciorul. În 2018, el mai fusese operat pentru o tumoare la gât. ”Cancerul s-a declanșat pe fond de stres, după ce mi-au luat baza de la Tineretului, în 2013. Eram preşedintele clubului Livone Tenis Club-Ilie Năstase” mai spunea el, conform sursei citate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*