Ștefania a murit la 15 ani, din cauza unei banale pneumonii. Tânăra din Satu Mare s-a stins pe patul de spital: ”Te vom iubi…”

O altă tragedie a șocat România. Ștefania a murit la 15 ani, după ce s-a îmbolăvit de o simplă pneumonie. Însă, viața tinerei din Satu Mare a luat sfârșit pe patul de spital, după ce a intrat în stop cardio-respirator.

Gripa și răcelile continuă să facă ravagii în România. O mulțime de oameni au ajuns în stare gravă la spital, iar câțiva dintre ei s-au stins din viață. Este și cazul Ștefaniei, care a murit la vârsta de 15 ani după ce s-a îmbolnăvit de pneumonie. Chiar dacă este considerată o boală balană, tănâra din Satu Mare s-a stins din viață.

Ștefania a murit la 15 ani după ce s-a îmbolnăvit de pneumonie

Ștefania a ajuns cu câteva zile în urmă la Spitalul Județean Satu Mare, unde a fost și internată ulterior. Tânăra s-a îmbolnăvit de penumonie, motiv pentru care nimeni nu s-a așteptat la un asemenea sfârșit, având în vedere că nu avea alte probleme majore de sănătate.

Înainte de a ajunge la spital, părinții fetei au decis să nu o lase să meargă la școală, văzând că se simte rău. Abia după ce starea ei s-a agravat, a fost dusă la unitatea medicală. După ce a stat internată și a fost tratată de către medici, miercuri dimineața Ștefania s-a stins din viață, după ce a intrat în stop cardio-respirator.

”În data de 18.01.2023, ora 15,21 s-a prezentat la UPU o minoră în vârstă de 15 ani cu următoarele semne de detresă cardio-respiratorie: slăbiciune, paloare, tahicardie, saturaţie oxigen 88%. A fost preluată de echipa de Urgenţe majore şi intubată, primele investigaţii pledând pentru un cord pulmonar acut şi suspiciune de tromboembolism pulmonar, motiv pentru care se recurge la manevra de tromboliză. În ciuda eforturilor conjugate ale echipei multidisciplinare (pediatru, cardiolog, terapie intensivă) de susţinere a funcţiilor vitale, starea generală a pacientei se alterează galopant, survenind un stop cardiorespirator resuscitabil. La aproximativ 30 minute, ora 19,10 intervine decesul, urmare a celui de-al doilea stop cardiorespirator, din păcate, iresuscitabil de această dată”, au transmis reprezentații spitalului, printr-un comunicat de presă.

Tragedia i-a șocat pe apropiații și familia fetei

Ștefania a fost elevă la Școala Gimnazială Dobra, unde a lăsat multă tristețe și suferință după ce a murit. Directorul școlii a transmis un mesaj tulburător pe Facebook, unde și-a exprimat regretul pentru pierderea tinerei din clasa a VIII-a.

”Am fi vrut sa ramai în mijlocul nostru dar Dumnezeu a avut un alt plan. Am fi vrut sa cânți alături de noi, la sfârșitul clasei a 8 a dar de azi vei canta în ceruri. Am fi vrut sa mai povestim, să facem ghidușii, să facem poze, sa mergem un excursii dar de azi tu ne privești de Sus ! Rămas bun draga noastră colega și eleva Stefania Racz, este greu sa înțelegem ce s-a întâmplat, ne e greu sa vedem de azi banca ta goala!Vei rămâne mereu în sufletul și amintirea noastră!! Te vom iubi mereu!! Bunul Dumnezeu sa te odihnească în pace!!”, a transmis directorul școlii pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*