Cabana Capra de pe Transfăgărășan a fost lovită de o avalanșă. Zăpada a ajuns în camere

Problemele s-au ținut scai de șoferii care s-au încumetat să scoată mașinile pe șosele. Mulți dintre ei au rămas blocați în troiene și nu au mai putut înainta. Iar în Argeş, pe Transfăgărăşan, o avalanșă a afectat serios Cabana Capra.

În Caraș-Severin, 30 de mașini au fost deblocate de jandarmii montani. Iar la Cluj, tot atâtea au fost scoase din zăpezi de voluntari.

Avalanșa de mari dimensiuini din Făgăraș a afectat serios Cabana Capra. Zăpada a intrat în camere, iar mașinile parcate abia se mai zăreau.

În Caraș-Severin, 80 de persoane, printre care și copii, au rămas blocate sâmbătă seară pe drum. Mulți dintre ei erau turiști și plecau din stațiunea Semenic, unde au practicat sporturile de iarnă. După mai multe ore de intervenție, jandarmii montani au reușit să deszăpezească toate cele 30 de mașini blocate.

Viscolul a lovit puternic și în județul Cluj. Cele mai mari probleme au fost pe Drumul Județean 103G, între localitățile Gheorgheni și Aiton, la doar câțiva kilometri de Cluj-Napoca.

Mai mulți șoferi au ajuns cu mașinile în afara carosabilului, și s-au trezit blocați în zapadă pe câmp. În timp ce unii au rămas în vehicule, alții le-au lăsat în zapădă și s-au adăpostit. Dar au fost şi oameni care s-au blocat pe drum.

Două echipe de voluntari au venit în ajutorul a peste 30 de mașini.

Avalanșă la Capra

Iar în Argeş, pe Transfăgărăşan, Cabana Capra aflat la 1.585 de metri altitudine, a fost lovit de o avalanșă de mari dimensiuni cu puțin înainte de ora 22.

Zăpada a intrat în sala de mese și în câteva camere, unde a spart geamurile. În plus, mașinile din parcarea hotelului au fost avariate și abia se mai zăreau de sub zăpadă. Din fericire nimeni nu a fost rănit, dar pagubele materiale sunt însemnate.

Iar salvamoniştii din Alba au avut două intervenţii în Munții Șureanu. Un adult și un copil, care erau pe un ATV, au căzut și au avut nevoie de ajutorul medicilor. Bărbatul de 42 de ani a suferit un traumatism cranio-cerebral, dar copilul a scăpat doar cu câteva răni. Iar o femeie s-a accidentat pe o pârtie, suferind o fractură de tibie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*