Vremea 6 februarie – 6 martie 2023. Cât durează episodul de ger și când se încălzește

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 6 februarie – 6 martie 2023. Potrivit specialiștilor, săptămâna viitoare avem parte de o vreme deosebit de rece în majoritatea zonelor din țară.

Cod galben de vijelii și viscol! 28 de județe sunt vizate de avertizarea meteo | Temperaturi până la -20 de grade

Meteorologii ANM au emis mai multe avertizări meteo Cod galben de vijelii, viscol și perioade cu transport de zăpadă, care vizează 28 de județe ale țării.

În Carpații Meridionali și Orientali, local și temporar va mai ninge, iar vântul va avea intensificări cu viteze, în general, de 60…70 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 80…90 km/h. Vor fi perioade cu transport de zăpadă, viscol și vizibilitate redusă.

În jumătatea de sud a Moldovei, jumătatea de est a Munteniei și Dobrogea vor fi intensificări temporare ale vântului, cu rafale, în general, de 50…70 km/h, astfel că vor fi perioade cu transport de zăpadă și vizibilitate redusă.

Meteorologii au emis și o informare meteo de val de frig, în perioada 5-10 februarie.

În intervalul menționat vremea va fi rece în toate regiunile, cu temperaturi maxime preponderent negative. Va fi ger noaptea și dimineața în regiunile intracarpatice, dar pe arii mai restrânse și în restul teritoriului.

Temperaturile minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -14 și -4 grade, izolat mai scăzute până spre -20…-18 grade.
Te-ar putea interesa și:

Vântul va avea intensificări în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei, amplificând senzația de frig.

ANM a emis vineri, 3 februarie 2023, prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni.

“La începutul săptămânii viitoare, vremea se va menţine deosebit de rece în majoritatea zonelor. Pe arii extinse va fi ger dimineaţa şi noaptea, temperaturile maxime se vor încadra între -8 şi 1 grad. Valorile minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -16 şi -7 grade, cu valori izolat mai scãzute, în jurul a -20 grade, în special în depresiuni şi mai ridicate în sud-est, unde însã vântul va amplifica senzaţia de frig. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în jumãtatea de est a teritoriului unde pe spaţii mici va fulgui. În special în prima parte a intervalului, vântul va continua sã aibã intensificãri în est, în sud-est şi în zona Carpaţilor de Curburã, local cu rafale de general de 55…65 km/h. Izolat se va forma ceaţã cu depunere de chiciurã”, a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în regiunile centrale, nordice și la munte. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în jumătatea vestică a țării.

Vremea 13 – 20 februarie 2023
Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare în toate regiunile.

Prognoza meteo 20 – 27 februarie 2023
Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi ușor deficitar în regiunile sudice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Vremea 27 februarie – 6 martie 2023
Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această peroadă, la nivelul întregii țări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *