Cutremur cu magnitudinea de 7,4 în Turcia. Sunt sute de morți și mii de răniţi. Imagini și informații de ultimă oră cu dezastrul

Un cutremur devastator a zguduit Turcia în această dimineață, cu o magnititudine de 7,8 pe scara Richter. Până acum au fost numărate aproape 200 de victime din Turcia și Siria, însă numărul lor continuă să crească de la un moment la altul.

UPDATE 10:29: Bilanțul victimelor din cutremurul devastator din Turcia ar putea să ajungă la 10.000, conform estimărilor United States Geological Survey (USGS). Specialiștii au anunțat șanse de 47% ca numărul victimelor să atingă între 1.000 și 10.000 de persoane. De asemenea, sunt 27% șanse ca bilanțul victimelor să ajungă între 100 și 1.000 de persoane, respectiv 20% șanse ca numărul acestora să fie între 10.000 și 100.000 de persoane, conform CNN.

––––

UPDATE 09:40: Numărul morților a ajuns la 300, iar noul bilanț al persoanelor rănite a ajuns la 2.323, în cazul ambelor țări. De asemenea, au fost avariate 1.710 clădiri în cel puţin 10 oraşe. Au urmat 18 replici de la ora 04:28, care au avut o magnitudine de peste 4, iar una de 6,7 pe scara Richter, conform CNN.

Turcia a fost zguduită de un cutremur devastator în această dimineață, în urma căruia au murit aproape 200 de persoane. Dacă la început a fost vorba doar despre câteva zeci de persoane decedate, numărul acestora a crescut alarmant la 195 de oameni decedați, iar bilanțul continuă să crească de la un moment la altul.

Cutremur devastator în Turcia

Cutremurul din Turcia din această dimineață a avut o magnitudine de 7,8 pe scara Richter, care a dus la sute de oameni morți în doar câteva clipe. Decesele au fost provocate atât în Turcia, cât și în Siria, iar situația devine din ce în ce mai îngijorătoare pe măsură ce trece timpul.

Președintele Recep Tayyip Erdogan a reacționat în urma dezastrului și le-a transmis oamenilor ca au fost trimise echipe de salvare pentru oamenii care au nevoie, dar și echipe de căutare. Mai mult, acesta i-a liniștit pe oameni și le-a spus că speră să treacă cât mai bine peste acest moment dificil din viața tuturor.

”Sperăm că vom trece împreună prin acest dezastru cât mai curând posibil și cu cât mai puține pagube”, a scris președintele Recep Tayyip Erdogan pe Twitter.

Trupurile oamenilor au ajuns sub ruine

Potrivit anunțului ministrului de Interne, Suleyman Soylu, există oameni ale căror trupuri au ajuns sub ruine, provocate de cutremurul devastator. În cazul lor, prioritatea principală este să fie scoși de acolo. Acesta a spus că oamenii care au ajuns sub ruine au nevoie de spitalizare și ajutor să fie transportați la unitățile medicale, astfel că se pare că nu este vorba despre oameni decedați.

”Prioritatea este să scoatem oamenii prinși sub clădirile ruinate și să îi transferăm la spitale”, a declarat Ministrul de Interne.

Chiar dacă pagubele încă nu pot să fie estimate, se știe deja că efectele cutremurului au fost devastatoarea pentru locuitorii Turciei și a Siriei. Bilanțul morților continuă să crească, iar noi informații vor apărea de la un moment la altul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*