Ce a apărut pe cer, în Turcia, înainte de cutremurele catastorfale. Cum a fost explicat fenomenul bizar: „Ar putea fi ei. Cine știe?”

Înainte de cutremurele devastatoare care au avut loc ieri în Turcia, și care au răpus mii de vieți, un fenomen ciudat a apărut pe cerul orașului Bursa. Datorită formei sale circulare atipice, mulți oameni au crezut este un OZN. Ce spun specialiștii.

O formațiune de nori extraordinară a apărut pe cerul orașului Bursa din Turcia, înainte cu două săptămâni de la cutremur. Mulți dintre oameni au crezut că de fapt ceea ce se afla pe cer era un OZN, datorită formei sale circulare atipice.

Ce a apărut pe cer, în Turcia, înainte de cutremurele catastorfale

Mii de oameni și-au pierdut viața în urma seismelor dezastruoase care au avut loc ieri, în Turcia. Înainte însă ca aceste cutremure să aibă loc, pe cerul orașului Bursa ar fi apărut un fenomen atipic. Este vorba despre o formațiune de nori, care a fost vizibilă înainte cu două săptămâni de la seisme.

În timp ce unii oameni au fost convinși că ceea ce văd este un OZN, și au făcut comentarii ca: „Ar putea fi ei. Cine știe?” Cred că această invenție este făcută de extratereștrii”, specialiștii au spus că, de fapt, a fost vorba despre un nor lenticular staționar care se poate forma în apropierea unei zone de munți înalți.

„Lenticularele se formează atunci când vânturile puternice bat pe teren complex, determinând ca vaporii de apă din masa de aer să se comprime alternativ, apoi să se decomprime și, astfel, să se condenseze în forme care oglindesc aproximativ terenul de dedesubt”, potrivit NASA.

Bursa se află în nord-vestul Turciei, la poalele Muntelui Uludag, lângă Marea Marmara. Norul oval, cu inele duble, a stat deasupra orașului aproximativ o oră înainte de a se risipi. Potrivit specialiștilot, nrii lenticulari se formează în principal în troposferă, cel mai de jos strat al atmosferei Pământului, din cauza fluctuațiilor vântului, inclusiv a vântului care se deplasează în jos pe cer.

Peste 5.200 de morți și peste 25.000 de răniți după cutremurul din Turcia

După seismele devastatoare din Turcia, peste 5.200 de persoane au murit în Turcia și în Siria și peste 25.000 au fost rănite. Mii de locuințe au fost distruse.

„Declarăm cele 10 provincii în care a avut loc cutremurul ca zone calamitate. Am decis să declarăm starea de urgență în baza autorității care ne este dată de articolul 119 din Constituție, pentru a ne asigura că activitățile de căutare și salvare și studiile ulterioare pot fi efectuate rapid”, a declarat Erdogan în timpul unui discurs televizat marți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *