Bunicii ce stau acasă cu nepoții ar putea primi bani de la stat. Iată suma pe care ar putea aceștia să o primească

Natalitatea a ajuns să scadă într-un număr îngrijorător, iar parlamentarii vor să ofere o sumă de bani bunicilor ce stau cu nepoții, pentru a îmbunătăți situația.

Suma la care s-au gândit parlamentarii nu este una mică pentru bunicii ce stau acasă să aibă grijă de nepoți.

Bunicii pot primi bani de stat pentru a sta cu nepoții

Proiectul de lege ce este adus în atenția parlamentarilor vine în ajutorul bunicilor ce au fost nevoiți să renunțe la locul de muncă, înainte de a se pensiona, pentru a sta acasă și a avea grijă de nepoții lor.

Bunicii ce au decis să renunțe la orice sursă de venit pentru a sta cu nepoții lor pot primi suma de 1.500 de lei, potrivit proiectului de lege prezentat ieri în Comisia pentru Muncă. În acest moment, liderii acestei comisii au decis să amâne această decizie pentru două săptămâni. Mai multe partide susțin acest proiect ce le vine în ajutor bunicilor fără venit, printre care UDMR, PNL și PSD.

Acest proiect de lege a fost deja aprobat de Senat, pentru a se pune în aplicare mai este nevoie ca deputații din Camera Deputaților să dea un vot pozitiv.

Natalitatea scade în România

Acest proiect vine în speranța în care natalitatea din țara noastră va crește, ținând cont că în anul 2022 s-a înregistrat cel mai mic număr de nou-născuți din ultimii 134 de ani. Această problemă s-a agravat de acum 3 ani, principalele motive fiind sprijinul redus oferit de stat pentru părinți, numărului mic de creșe și grădinițe, dar și veniturile mici cu care părinții ar trebui să trăiască.

Natalitatea a scăzut, iar procesul de îmbătrânire demografică a crescut, mai exact numărul tinerilor a scăzut vizibil, iar numărul vârstnicilor a crescut cu aproape jumătate de milion de persoane. ,,Cum putem noi să reducem analfabetismul funcțional de aproape 50% și nu facem nimic, ne tot alergăm așa în jurul cozii, venim cu măsuri care frizează ridicolul de 10 lei pentru părinte, pentru copil pe lună, în loc să facem lucruri care chiar contează.”, spune Gabriel Biriș, avocat specialist în fiscalitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*