Ultimul mesaj scris de Bogdan Socol, înainte de a muri. Comentatorul sportiv și-ar fi presimțit sfârșitul: „Sunt în fața uneia din propriile mele morți”

Una dintre cele mai cunoscute voci din România a amuţit pentru totdeauna, răpită de o moarte de coşmar. Comentatorul sportiv Bogdan Socol a murit în timpul unui antrenament de înot în apă îngheţată – nu a mai ieşit de sub gheaţă. Bărbatul de 42 de ani încerca să îşi găsească echilibrul în viaţă, după ce plecase de la o televizune de sport. Teribil este că acum 10 zile, a vorbit despre moartea lui, într-o postare pe internet.

Comentatorul de fotbal se mândrea zilele trecută că făcuse două antrenamente cu lotul naţional de înot în ape îngheţate. Următorul i-a fost, însă, fatal. Apropiaţii lui Bogdan Socol spun că a făcut şoc hipotermic şi nu a mai ieşit din apa unui lac din apropiere de Clinceni. Două ore l-au resuscitat medicii. În zadar. Supus frigului extrem, organismul i-a cedat.

Managerul clubului de înot unde se antrenau lotul naţional de înot în ape îngheţate şi comentatorul este în stare de şoc după moartea lui Bogdan Socol.

Theodor Demetria, club înot: El a vrut să se antreneze, s-a dus singur… asta a fost greșeala, că s-a dus singur.

Bogdan Socol, adeptul sportului extrem

Tată a trei copii, Bogdan Socol devenise adeptul sportului extrem în încercarea de a se repune pe linia de plutire. Acum cinci ani plecase, din cauza unui conflict, de la o televizune de sport unde comenta cu pasiune meciuri de fotbal. După ce nu a mai putut să comenteze meciuri, Bogdan Socol a fost un om de nerecunoscut, spun apropiaţii. Parcă nu mai era el. Şi vorbea în termeni deprimanţi.

„Sunt în fața unei morți. A uneia din propriile mele morți. Pentru că mai bine de două decenii, asta a fost viața mea, căreia i-am dedicat tot ce am avut mai bun. Bogdan Socol”, a scris comentatorul pe blog în urmă cu câteva zile.

Noua pasiune cu care Bogdan încerca să o facă uitată pe cea veche îl măcina, efectiv, spun apropiaţii, după ce citise o carte.

Radu Abramescu, fost coleg cu Bogdan Socol: E o carte care se referă la tehnici de supraviețuire de înot la temperaturi foarte joase. E o modă în toată lumea, nu numai în România.

Se dedicase complet, pentru că el asta făcea. Asta era natura lui, asta era firea lui.

Într-adevăr, moda înotului în ape îngheţate cuprinde toată planeta, dar poate să fie fatală. În timp ce unii văd avantajele și consideră că este un stil de viață sănătos, medicii atrag atenția asupra pericolelor.

Mihai Grecu, medic specialist în medicină de urgenţă: Când temperatura centrală scade semnificativ sub o anumită limită, procesele metabolice din interiorul celulei încep să scadă până la distrugerea completă. Discutăm de sistemul cardiovascular, dar practic problema este şi la nivel cerebral, apare pierderea stării de conştienţă, care practic te pune în incapacitatea de-a mai face ceva pentru a te salva.

Avram Iancu, înotătorul care a traversat Canalul Manecii și a parcurs Dunărea de la izvoare la Marea Neagră, se teme că Bogdan Socol a sărit etape şi nu sfătuieşte pe nimeni să facă asta.

Avram Iancu, înotător: Primul antrenament pe care îl fac în fiecare sezon este de câteva secunde. 10-20 de secunde maxim. După care, în fiecare zi, se adaugă câteva secunde până când se poate ajunge până într-o oră de înot.

Bogdan Socol, printre cei mai apreciaţi comentatori sportivi români
Bogdan Socol lasă în urmă amintirea unuia dintre cei mai apreciaţi comentari sportivi din România.

„Erai comentatorul meu preferat! Drum bun, domnule!”.

„Nu pot să cred! Îmi transmiteai din pasiunea ta pentru fotbal când te ascultam!”, au scris fanii lui pe internet. Foştii colegi îşi amintesc de el ca de un camarad excelent.

Camelia Bălțoi, prezentator Antena Sport: A făcut parte din categoria selectă a jurnaliştilor care îşi făceau profesia cu plăcere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*