Am intrat deja Postul Crăciunului și în această perioadă consumăm mai multe legume și fructe.
Printre alimente de bază în post sunt și leguminoasele precum fasolea, soia, năutul sau lintea. Aceste alimente sunt bogate în minerale însă, potrivit dr.
Amanda Rose, psiholog şi cercetător din SUA, organismul nostru asimilează aproximativ jumătate din cantitatea nutrienţilor, scrie Realitatea.net.
Avem nevoie de zinc, fier şi magneziu pentru a preveni stările depresive, iar dacă boabele de fasole sau alte leguminoase fac parte din dieta noastră, există o modalitate uşoară de a creşte absorbţia acestor minerale.
Ce trebuie să facem înainte de a fierbe fasolea
Înainte de fierbe fasolea, este important să o lăsăm la înmuiat peste noapte, în apă foarte caldă, 60 de grade Celsius, pentru a reduce conţinutul de acid fitic.
Această schimbare simplă are un efect uriaş: creşterea absorbţiei mineralelor în proporţie de 50-100%.
Studiile au arătat că, atunci când reducem acidul fitic din alimente, asimilăm mai multe minerale din acel aliment. Simpla fierbere nu este suficientă pentru reducerea acidului fitic.
Din acest motiv este important ca fasolea să fie lăsată la înmuiat înainte, dacă vrem să beneficiem de toți nutrienții pe care îi conține acest aliment.
”Nu vă cer să atingeţi sau să menţineţi temperatura de 60 de grade, dar lăsaţi fasolea cât mai mult la înmuiat, minimum 18 ore.
Veţi vedea că prin această metodă boabele uscate se vor găti mai repede, vor fi digerate şi veţi asimila mai bine nutrienţii”, recomandă dr. Rose.
În plus, dacă fasolea este lăsată la înmuiat, ne va ajuta să nu ne balonăm după ce o consumăm.
Legătura incredibilă între fasole și CIOCOLATĂ. Bilic: O dovadă în plus că sănătatea are gust
„Când spui bogat în fibre, spui fasole și ciocolată. Primul produs la care ne gândim când vine vorba de fibre, sunt
cerealele integrale. Pâine neagră, fulgi de ovăz, paste integrale sau biscuiți digestivi sunt alimente bogate în fibre.
Dar e vorba de fibre insolubile, care sunt agresive și dure, ele pot irita tubul digestiv dacă sunt consumate în cantitate mare.