Micuța Aya, născută în ruinele din cutremur și rămasă singură pe lume, și-a găsit o familie. Cine a adoptat-o și ce nume nou a primit

Micuța Aya, fetița născută sub dărâmăturile casei sale din Siria, a rămas singură pe lume după ce toți membrii familiei și-au pierdut viața în cataclism. După o perioadă de incertitudine în care au existat tentative de răpire a copilului-miracol, Aya a ajuns în mijlocul unei familii.

Când salvatorii au găsit-o sub dărâmături, Aya era încă legată prin cordonul ombilical de mama ei, care nu a supraviețuit cutremurului.

Salvatorii i-au pus micuței numele Aya- „miracol” în limba arabă- după ce toată planeta a fost emoționată de povestea ei cutremurătoare.

Fetița născută sub dărâmături în Siria, după primul cutremur devastator din Turcia, a fost în pericol în primele zile de viață să fie răpită de grupări interesate de potențialul financiar al unui caz emoționant.

Aya a fost adoptată de mătușa și unchiul ei

După ce cutremurul din 6 februarie i-a răsturnat casa și i-a ucis întreaga familie apropiată, Aya a fost adoptată de mătușa și unchiul ei și a primit un nou nume în onoarea regretatei sale mame.

Tragedia familiei distruse a avut loc în orașul Jinayris, din nordul Siriei, dar unele rude de gradul doi au supraviețuit seismului masiv de 7,8 grade.

Ce nume nou a primit Aya

Nou-născuta a fost externată sâmbătă de la spital după ce un test ADN a confirmat că mătușa ei este o rudă de sânge.

Mătușa și unchiul ei i-au dat numele Afraa, după răposata ei mamă. Când a ajuns pentru prima dată la spital, personalul de acolo a numit-o Aya – adică „un semn de la Dumnezeu” sau miracol în limba arabă.

Aya a fost în pericol să fie răpită

Imediat după ce a fost extrasă dintre betoane, Aya a ajuns într-o stare precară la spital, iar medicii au reușit să o stabilizeze.

„A ajuns luni într-o stare atât de proastă, avea lovituri, vânătăi, era rece şi abia respira”, a declarat medicul pediatru care a preluat-o inițial.

Acum micuța Aya a fost mutată într-o „locație sigură” de către o autoritate sanitară din Siria, a informat BBC News.

Direcția de Sănătate Afrin a luat această măsură de precauție pentru a o proteja pe fata, Aya, de posibile răpiri și fraude de adopție, a declarat o sursă pentru BBC.

Detalii despre nou familie a micuței Aya

„Acum este unul dintre copiii mei”, a declarat unchiul și tatăl ei adoptiv, Khalil al-Sawadi, pentru Associated Press.

În timp ce vorbea cu reporterii, unchiul ei Sawadi o ținea pe Afraa învelită într-o pătură roz într-un braț. În celălalt braț, învelit într-o pătură albastră, era propriul său nou-născut, Ataa, care s-a născut la trei zile după cutremur.

„Nu voi face diferența între ea și copiii mei”, a mai spus el. Tatăl, care are alți șase copii împreună cu soția sa, Hala, a spus că nepoata sa nou-născută a păstrat vie amintirea rudelor lor decedate.

În seism și-au pierdut viața Afraa Mleihan, soțul ei, Abdallah, și ceilalți patru copii ai lor. „Această fată înseamnă atât de mult pentru noi pentru că nu a mai rămas nimeni din familia ei în afară de acest copil. Ea va fi o amintire pentru mine, pentru mătușa ei și pentru toate rudele noastre din satul mamei și tatălui ei”, a declarat Sawadi pentru Reuters.

Sawadi fusese chemat să identifice o femeie moartă, verișoara soției sale, Afraa, când au descoperit fetița nou-născută. Sawadi a spus că a scos un brici din buzunar pentru a tăia cordonul ombilical înainte de a preda copilul altui văr, care a dus-o de urgență la spital.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*