Cutremur de 5,6 grade! Unde a avut loc seismul

Val de cutremure în Europa! Un nou sesim a avut loc azi, 14 martie 2023, cu puțin timp în urmă. Unde s-a zguduit pământul? Seismul a avut magnitudinea de 5,6 grade pe scara Richter.

Un cutremur a avut loc, astăzi, în Marea Mediterană, la sud de Grecia

Astăzi, 14 martie 2023, a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 5,6 grade pe scara Richter în Marea Mediterană, la dus de Grecia. Seismul a avut loc la ora 18:36, la o adâncime de 5 km, la 271 km vest de orașul Irakleion (capitala Insulei Creta) și la 132 de km sud de orașul grecesc Gytheio, potrivit informațiilor transmise de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean.

Momentan, nu există informații despre pagube materiale sau victime umane.

Val de cutremure în Turcia

Luni, 13 martie 2023, ka ora 4:00, a fost înregistrat un seism cu magnitudinea de 3,6 grade pe scara Richter. Acesta a avut loc în provincia Bolu, din vestul Turciei. Totodată, în provincia Kahramanmaraș, a avut loc un alt cutremur cu magnitudinea de 4,1 grade pe scara Richter la o adâncime de 10 kilometri. În jurul orei 9:00, a avut loc un nou cutremur în Turcia. Acesta a avut o magnitudine de 4,0 grade pe scara Richter și s-a produs la o adâncime de 10 kilometri, în provincia Adana, din zona central-sudică a țării.

Vă reamintim că vineri seară, 10 martie 2023, la ora 21:43 (ora României), a mai avut loc un seism în Turcia. Acesta a avut magnitudinea de 3,9 grade pe scara Richter și s-a produs la o adâncime de 5 km, în apropierea următoarelor oraşe: 51 km S-V de Malatya și 11 km N-V de Doğanşehir, potrivit informațiilor transmise de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean.

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a transmis că în cursul zilei de vineri a avut loc un nou cutremur în partea centrală a Turciei. Seismul a avut loc la ora 04:28:17, ora locală a României, și a avut o magnitudine de 5,1 grade pe scara Richter, la o adâncime de 10 kilometri. Cutremurul a avut loc la 27km V de Kayseri, 42km E de Nevsehir, 96km NE de Nigde, 98km SE de Kirsehir.

A avut loc un cutremur și în Columbia

Tot vineri, 10 martie 2023, a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 5,4 grade pe scara Richter. Seismul a avut loc în nordul Columbiei, la o adâncime de 160 de kilometri, la aproximativ 44 de kilometri sud-est de municipalitatea Floridablanca și la aproximativ 11 kilometri nord-est de orașul Curiti.

Potrivit martorilor din zonele afectate, cutremurul a durat mult timp, provocând mișcarea clădirilor și trezirea oamenilor din somn. Inițial, nu au fost raportate pagube semnificative la nivelul infrastructurii și nici persoane rănite, notează agenția de presă Baha.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*