Cutremur azi, în România, la primele ore ale dimineții. Unde s-a produs seismul și ce magnitudine a avut

Un nou cutremur a fost înregistrat în România, în această dimineață. Intensitatea a fost una mică, iar seismul s-a produs în zona seismică Vrancea.

Un nou cutremur a avut loc în România, astăzi, 22 martie, la primele ore ale dimineții.

Acesta a avut loc în județul Buzău.
Cutremur în România

În această dimineață, 22 martie, la ora 04:51, s-a produs un cutremur cu o magnitudine de 3,8 grade pe scara Richter, în județul Buzău, în zona seismică Vrancea.

Seismul s-a produs la o adâncime de 111,8 km, în apropiere de orașele următoare: 50 km E de Brașov, 51 km SE de Sfântu-Gheorghe, 63 km NV de Buzău, 65 km N de Ploiești, 77 km V de Focșani și 89 km NE de Târgoviște.

Un cutremur de 6,5 grade a zguduit Afganistanul

Ieri, 21 martie, în Afganistan, s-a înregistrat
un cutremur cu o magnitudine de 6,5 grame, iar seismul s-a resimțit și în India, dar și în Pakistan. Cel puțin 12 persoane și-au pierdut viața, nouă fiind înregistrate în Khyber Pakhtunkwa, iar numărul persoanelor rănite a trecut de 200.

Din cauza cutremurului, s-au produs mai multe alunecări de teren, iar numărul clădirilor distruse este și el destul de mare. „A fost înspăimântător. Nu am mai simțit un așa cutremur până acum în viața mea”, a precizat Khatera, o locuitoare din Kabul.

Echipele de intervenție întâmpină greutăți în încercarea de a ajunge la locurile cu pricina, deoarece terenul este accidentat și zonele sunt foarte greu accesibile.

Mai mult decât atât, liniile telefonice au fost și ele afectate, iar autostrada din Pakistan, din zona Swat, a suferit cele mai multe distrugeri. Shehbaz Sharif, premirul Pakistanului, a cerut echipelor de intervenție să ia toate măsurile de urgență necesare, pentru ca, printre oamenii scoși de sub dărâmături, să nu se mai numere și decedați.

Seismul a afectat o suprafață mare, de aproximativ 1.000 de km. Conform Centrului Seismologic European-Mediteranean, cutremurul s-a resimțit în: Turmekistan, Afganistan, Kârgâzstan, Kazahstan, Tadjikistan, Uzbekistan și India.

În luna iunie a anului 2022, mai mult de 1.000 de persoane și-au pierdut viața, după ce provincia Paktika, din Afganistan, a fost lovită de un cutremur cu o magnitudine de 5,9 grade. Seismul a fost declarat ca fiind cel mai mortal din ultimii 24 de ani, din Afganistan.

Cutremurul de ieri, 21 martie, s-a produs la ora 18:47 și s-a produs la 61 de km de Tadjikistan și de Eshkashem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*