Cât are salariu un poștaș în România, în 2023. Primește bonuri de masă de 600 de lei pe lună!

Oficiile poștale vin cu vești bune pentru angajații lor. Mai precis, Poșta Română a oferit în plus câte 300 de lei pentru fiecare dintre copiii minori ai salariaților, astfel încât, un salariat cu doi copii minori va primi suma de 900 de lei.

„Compania Națională ”Poșta Română” va oferi valoarea maximă a primei de sfârșit de an neimpozabilă permisă de lege.

Anul acesta a fost, poate, unul dintre cei mai dificili dintre ultimii ani. Știm că toate greutățile financiare sunt din ce în ce mai apăsătoare și sperăm că această sumă pe care am decis să o oferim va aduce puțină bucurie în preajma Sfintelor Sărbători.

Astfel, fiecare salariat va primi suma de 300 de lei net prin prima de Crăciun.

Compania va oferi în plus câte 300 de lei pentru fiecare dintre copiii minori ai salariaților. Vă rugăm să vă asigurați că ați informat Compania cu privire la situația dumneavoastră familială și la numărul de copii pe care îi aveți în întreținere”, a declarat șeful Poștei Române.

Salariul minim pentru un poștaș în România, în 2023
Începând de luna aceasta, de pe 1 ianuarie, niciun angajat al Poștei nu va încasa mai puțin de 2.500 de lei net. Totodată, salariații primesc și bonuri de masă de 600 de lei pe lună.

„Vă mulțumim pentru toată munca pe care o depuneți în fiecare zi și vă prețuim pentru ceea ce faceți.

Pe lângă această primă, se are în vedere și majorarea venitului net al tuturor angajaților Poștei. Astfel, începând cu luna ianuarie, valoarea tichetului de masă se va dubla, de la 15 lei la 30 de lei.

Creșterea lunară va fi de aproximativ 300 de lei pentru fiecare salariat”.

„Începând cu 1 ianuarie, niciun angajat al Poștei nu va merge acasă cu mai puțin de 2.500 de lei net.

Aici includem salariul, plus bonurile de masă, în valoare de 600 de lei. Vrem ca orice angajat al Poștei care muncește opt ore să aibă acest venit minim garantat”, a mai declarat șeful Poștei Române, potrivit Vremeanouă.ro.

Câți lei primește salariu un șofer STB

Un șofer de autobuz din București, nu chiar începător, pleacă la finalul lunii cu aproape 3.100 de lei în buzunar, sumă în care sunt incluse și bonurile de masă, în valoare de 400 de lei, după cum arată fluturașul de salariu al unui angajat al Societății de Transport Bucureşti (STB) SA, pe luna trecută.

Cu un permis de conducere categoria D, o diplomă de bacalaureat și cțiva ani vechime în transportul de persoane, un șofer angajat la STB poate duce acasă peste 3.000 de lei, în mână, cu tot cu echivalentul bonurilor de masă și după ce plătește toate taxele și impozitele către stat.

Suma reiese dintr-un fluturaș de salariu publicat recent pe Facebook. La un salariu de încadrare de 4.135 de lei, o vechime de 7% și 158 de ore lucrate, conducătorul auto a avut un venit brut realizat de 5.363 lei, la care se adaugă tichete de masă de 400 de lei și, după ce plătește CAS (1.341 lei), CASS (536 lei), impozit (389 lei), rămâne cu un salariu net de 3.097 lei.

„Cam atât sunt plătiți șoferii la STB. E mult, e puțin? STB angajează șoferi de autobuze.

Câteva criterii trebui sa indeplinesti: categoria D, să fi lucrat pe mașini de gabarit asemănător, să ai atestat persoane și ceva cunoștințe tehnice. Și primești frigiderul plin de la călători, bătaie de joc din partea unor șefi”, scrie pe Facebook un utilizator de internet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*