Doi părinți din Călărași și-au ucis în chinuri copila de nici 3 ani. A agonizat 7 ore după ce a fost opărită ca pedeapsă

Poveste pe cât de tulburătoare, pe atât de scandaloasă. Doi soți din Călărași au fost arestați pentru omor după ce și-ar fi lăsat fiica de nici 3 ani să moară în chinuri.
Procurorii au stabilit că părinții nu au chemat salvarea, deși știau că cea mică are arsuri grave pe jumătate de corp, după ce tot ei i-au făcut un duș cu apă opărită.

La parchet, bunica fetei a declarat că totul fusese o pedeapsă pentru copilă pentru că aceasta s-a scăpat în pantaloni.

Atenție, urmează detalii care vă pot afecta emoțional!

Petronela avea 2 ani și 10 luni când un gest scandalos al părinților a ucis-o.
Tatăl – Horia și mama – Diana, în timp ce se aflau cu ea în vizită la partenerul bunicii paterne, în Prahova, i-au făcut baie cu apă fierbinte și au opărit-o. Fata – spun procurorii – ”a suferit arsuri de gradul II și III pe 54% din suprafața corporală”.

Apoi, chiar dacă cea mică ”a dat semne vizibile de suferință”, părinții au dus-o la culcare – precizează procurorii – și „deși aveau obligația legală de acționa în sensul asigurării accesului de urgență la îngrijiri medicale de specialiate, nu au luat nicio măsură, stând în pasivitate”.

Șapte ore Petronela a fost lăsată să sufere. Dimineață, când gazda a alertat ambulanța, nu mai trăia.

Rucsandra Rădulescu, Serviciul de Ambulanță Prahova: ”Era cu funcții vitale absente. Din păcate, manevrele de resuscitare au rămas fără răspuns”.

Autopsia a arătat că moartea Petronelei a fost violentă și a fost cauzată de insuficiența cardiorespiratorie acută, urmare a arsurilor.

Bunica fetiței, despre mama ucigașă: ”A zis să o las dracu în pace, că ea nu pune mâna, poate să și moară”

În anchetă s-a aflat apoi că baia cu apă fierbinte ar fi fost o pedeapsă pentru fata de 2 ani și 10 luni.

Mama s-ar fi supărat pe ea pentru că își făcuse nevoile în pantaloni – spune bunica Petronelei.

Bunica Petronelei: ”Când m-am dus acolo în baie, fata era în picioare și doar atâta mi-a zis: „mami, buba”. I-am zis mamei ”Ia-o de aicea! Ce o mai lași în cadă? Du-o în pat, undeva!”. A zis exact așa, să o las dracu în pace, că ea nu pune mâna pe ea, poate să și moară”. Nu m-a lăsat să sun. I-am zis să sunăm la ambulanță. A zis că e copilul ei și face ce vrea”.

Ancheta în cazul morții fetei a durat un an și cinci luni – timp în care părinții ei au fost lăsați în liberate.

În vara anului trecut, Diana – mama Petronelei a scris despre cea mică, pe Facebook, că este ”o stea printre stele”.

Ce a postat mama pe Facebook, după moartea copilei

Mesajul – publicat în ziua de naștere a fetei a continuat apoi, cu un regret.

”Nu te vom uita niciodată, suflet mic, nevinovat și frumos. Ai avut un suflet și o inimă bună, curată și inocentă (…) și pentru noi vei rămâne același copil cu suflet bun”.

Procurorii nu s-au lăsat înduioșați. Părinții Petronelei au fost arestați pentru omor calificat. Pentru că cea mică are o soră geamănă și un frate, a fost sesizată și Protecția Copilului.

Corina Nicola, DGASPC Prahova: ”Ceilalți doi copii minori ai familiei se află deja în sistemul de protecție al DGASPC Călarași”.

Copiii primesc consiliere psihologică pentru că erau și ei în locuința din Prahova când Petronela a sfârșit tragic. În cazul mamei fetei, procurorii au cerut o expertiză psihiatrică pentru că vor să vadă dacă a avut discernământ când a pedepsit-o pe cea mică.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Doi soți din Călărași au fost arestați pentru omor, după cercetări care au durat un an și jumătate.

Victimă este chiar fetița lor de doi ani și zece luni. Copila ar fi fost opărită la duș, dar părinții nu au chemat salvarea, deși cea mică avea arsuri grave pe jumătate din suprafața corpului.

Atenție, urmează detalii care vă pot afecta emoțional!

Cumplita întâmplare s-a petrecut în octombrie 2021. Anchetatorii spun că abia acum au obținut probe clare.

Părintii s-au hotărât să îi facă seara copilei un duș, dar au ignorat faptul că apa era clocotită.

Cea mică s-a ales cu arsuri de gradele II și III pe mai bine de jumătate din suprafața corpului.

Deși era clar că fetița suferă cumplit, părinții au dus-o la culcare fără să cheme ajutor.

A doua zi dimineața copila a murit, iar gazda familiei este cea care a sunat la 112. Echipajul ambulanței nu a mai putut decât să constate decesul.

Autopsia a arătat că moartea a survenit din cauza arsurilor, între leziuni şi deces existând legătură de cauzalitate directă necondiţionată, spun procurorii.

Dosarul s-a deschis inițial pentru ucidere din culpă, iar pe 21 martie, anul acesta, judecătoria Ploiești a schimbat încadrarea în omor și a trimis dosarul mai departe, la Parchetul Tribunalului Prahova.

Mama și tatăl copilei sunt arestați preventiv. Mai au doi copii mici care au fost preluați de Direcția pentru Protecția Copilului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *