Cutremur de 5,2! A avut loc în această dimineață. Anunț de ultimă oră

S-a zguduit din nou pământul! Un cutremur cu magnitudinea de 5,2 grade pe scara Richter a avut loc în această dimineață, 26 aprilie 2023. Iată unde a avut loc seismul.

Un nou cutremur a avut loc în Noua Zeelandă

Potrivit informațiilor transmise de Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite, astăzi, 26 aprilie 2023, a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 5,2 grade pe scara Richter în Noua Zeelandă.

Epicentrul seismului a fost la aproximativ 174 de kilometri nord-est de Lower Hutt, unde locuiesc aproximativ 101.000 de oameni. Cutremurul a lovit regiunea respectivă la 23,2 kilometri și, momentan, nu se știe dacă au fost înregistrate victime sau pagube materiale, potrivit Centrului Seismologic European-Mediteranean.

A avut loc un cutremur de 7,1 în largul coastelor Indoneziei

Cu o zi în urmă, a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 7,1 grade pe scara Richter în largul coastelor Indoneziei. Seismul s-a produs la o adâncime mică, de aproximativ 16 kilometri, cu epicentrul la aproximativ 199 de kilometri sud de orașul indonezian Padang.

„Cutremurul a fost resimțit puternic, cu un șoc de aproximativ 30 de secunde”, a precizat Abdul Muhari, șeful Centrului de Date și Comunicare a Informațiilor din Indonezia.

Potrivit sursei citate anterior, oamenii au ieșit din case de teama cutremurului. În prezent, unele persoane sunt evacuate pentru a nu se apropia de zona mării. În Padang locuiesc peste 840.000 de persoane.

Un cutremur de 7,1 a avut loc, luni, în apropiere de Noua Zeelandă

De altfel, luni, 24 aprilie 2023, a avut loc un alt cutremur cu magnitudinea de 7,1 grade pe scara Richter în zona Insulelor Kermadec, în apropiere de Noua Zeelandă. Potrivit sursei citate anterior, seismul s-a produs la o adâncime de 10 kilometri, la ora 12:42 PM NZT. Inițial, magnitudinea anunţată a fost de 7,3 grade pe scara Richter, încă ulterior a fost revizuită la 7,1 grade.

Centrul de Avertizare pentru Tsunami din Pacific a informat că riscul de tsunami cauzat de cutremur a trecut și că seismul nu reprezintă o amenințare pentru Hawaii și pentru zona extinsă a Pacificului.

De altfel, Agenția Națională pentru Managementul Situațiilor de Urgență (NEMA) și GNS Science au apreciat că este puțin probabil ca seismul să fi provocat un tsunami care să reprezinte o amenințare pentru Noua Zeelandă. Agenția Națională pentru Managementul Situațiilor de Urgență (NEMA) a transmis că evaluează dacă cutremurul ar putea afecta Noua Zeelandă și i-a sfătuit pe oameni să se îndepărteze de zonele de coastă în cazul în care simt un cutremur lung sau puternic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*