Beneficiile Lacrimilor De Viță De Vie: Administrare Recomandată De 1-2 Lingurițe Pe Stomacul Gol Dimineața, Între Orele 8 Și 12

Lacrimile de viță de vie sunt culese în mod tradițional prin tăierea lemnului primăvara, în momentul în care planta începe să pompeze seva. Pentru a colecta lacrimile, se face o tăietură mică în coaja viței de vie, iar lichidul care curge este strâns în recipiente. Această procedură este delicată și necesită îndemânare pentru a nu dăuna plantei.

Cum se consumă lacrimile de viță de vie Lacrimile de viță de vie sunt administrate sub formă de sirop, diluat în apă sau ceai. Se recomandă administrarea a 1-2 lingurițe dimineața, pe stomacul gol, între orele 8 și 12, pentru a obține cele mai bune efecte terapeutice. Este important să nu se depășească doza recomandată și să se consulte medicul înainte de a le consuma în cazul unor afecțiuni medicale preexistente.

Concluzie Lacrimile de viță de vie reprezintă un remediu natural apreciat pentru proprietățile sale benefice asupra sănătății. Fiind bogate în antioxidanți, compuși antihemoragici și antiinflamatori, acestea pot întări sistemul imunitar și preveni diverse afecțiuni. Înainte de a le consuma, este important să se consulte medicul, mai ales în cazul unor afecțiuni medicale preexistente.

Obţinerea lacrimilor de viţă de vie

Pentru a obţine lacrimile de viţă de vie, se taie coardele viţei de vie în diagonală, folosind o foarfecă, iar la capătul tăiat se fixează o sticluţă curată pentru a colecta lichidul. Această procedură se realizează în primăvară, când via începe să înverzească și trebuie să fie realizată la o viţă de vie care nu a fost tratată cu substanţe chimice sau fertilizată.

Păstrarea şi durata de valabilitate

Lacrimile de viţă de vie obţinute trebuie păstrate în sticle curate, închise la culoare şi astupate ermetic, la o temperatură de 8 grade Celsius pentru a preveni deteriorarea. Este important ca produsul să fie consumat în maximum două săptămâni de la obţinere.

Administrarea lacrimilor de viţă de vie

Pentru a întări sistemul imunitar, se recomandă consumul de maximum 50 ml pe zi, administrat în cantităţi mici, de 1-2 linguriţe pe stomacul gol, dimineaţa, între orele 8 şi 12, la fiecare oră.

Tratarea afecţiunilor oculare

Datorită proprietăţilor lor antiinflamatoare și antiseptice, lacrimile de viţă de vie pot fi utilizate pentru tratarea afecţiunilor oculare, precum blefarita și conjunctivita. Se pot aplica prin ungere a pleoapelor, comprese pe ochii închiși sau spălări ale ochilor prin clipire de cel puțin 20 de ori.

Combaterea pietrelor la rinichi

În cazul pietrelor la rinichi, se administrează 8-10 lingurițe de lacrimi de viță de vie dimineața, pe stomacul gol, timp de o săptămână. Pentru stimularea diurezei, remediul poate fi luat cu o cantitate mică de apă de izvor.,

Ameliorarea afecţiunilor biliare

Pentru colecistită, dischinezie biliară și litiază biliară, se administrează 3-4 linguriţe de lacrimi de viţă de vie cu o jumătate de oră înainte de masă, urmate de odihnă pe partea dreaptă timp de 10 minute. Tratamentul se urmează timp de 5 zile consecutive.

Vindecarea rănilor și dermatitelor

Lacrimile de viţă de vie pot fi folosite pentru tratarea rănilor și dermatitelor datorită efectului lor cicatrizant. Se aplică comprese cu lacrimi de viţă de vie pe zonele afectate de 2-3 ori pe zi, până la vindecare.

Lacrimile de viţă de vie reprezintă un remediu natural valoros, cu proprietăţi antioxidante, antihemoragice și antiinflamatoare. Prin colectarea și administrarea corectă a acestui lichid, se pot obține efecte benefice în întărirea sistemului imunitar, tratarea afecţiunilor oculare, combaterea pietrelor la rinichi, ameliorarea afecţiunilor biliare și vindecarea rănilor și dermatitelor.

1. Ce sunt lacrimile de viţă de vie?

Lacrimile de viţă de vie sunt picăturile de sevă ce se scurg la tăierea de primăvară a viţei de vie, având aspectul unui lichid transparent și gust dulce-sălciu. Acestea sunt apreciate pentru efectele lor benefice asupra sănătăţii organismului uman.

2. Cum se obţin lacrimile de viţă de vie?

Lacrimile de viţă de vie se obţin prin tăierea în diagonală a coardelor viţei de vie cu o foarfecă și fixarea unei sticluţe curate la capătul tăiat pentru colectarea lichidului. Este important ca tăierea să se efectueze primăvara, când via începe să înverzească și să provină de la o viţă de vie care nu a fost tratată chimic sau fertilizată.

3. Cum se păstrează lacrimile de viţă de vie?

Lacrimile de viţă de vie se păstrează în sticle curate, închise la culoare și astupate ermetic, la o temperatură ideală de 8 grade Celsius pentru a preveni alterarea.

4. Cum se administrează lacrimile de viţă de vie în scop terapeutic?

Administrarea lacrimilor de viţă de vie depinde de afecţiunea tratată. Pentru întărirea sistemului imunitar, se consumă 1-2 lingurițe pe stomacul gol, dimineaţa, între orele 8 și 12. Pentru afecţiuni oculare, se aplică pe pleoape sau se fac spălări ale ochilor. În cazul pietrelor la rinichi, se iau 8-10 linguriţe dimineaţa pe stomacul gol, iar pentru afecţiunile biliare, se administrează 3-4 lingurițe înainte de masă, urmate de odihnă pe partea dreaptă timp de 10 minute.

5. Care sunt principalele beneficii ale lacrimilor de viţă de vie pentru sănătate?

Lacrimile de viţă de vie oferă o serie de beneficii pentru sănătate, printre care întărirea sistemului imunitar, tratarea afecţiunilor oculare, combaterea pietrelor la rinichi, ameliorarea afecţiunilor biliare și vindecarea rănilor și dermatitelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*