Fiica de 14 ani a unui antrenor sârb de volei din Zalău devine eroină în fața atacului armat asupra colegilor săi

Episcopul Hilarion, vicarul Patriarhului Porfirie, a vorbit despre curajul fetei de 14 ani și cum ea a reușit să salveze mai mulți copii, înfruntându-l pe băiatul ucigaș.

„Îmi este extrem de greu să vorbesc astăzi. Din acest chin și durere, ne rugăm Domnului să dea putere părinților, să trăiască în continuare pentru Ema. Ea este un soldat și un erou al lui Hristos și nu întâmplător cad cei mai buni, ca să putem continua să trăim datorită sacrificiului lor. De asemenea, ar trebui să ne rugăm pentru băiat și pentru sufletul lui nefericit”, a spus Episcopul, la începutul discursului de la funeraliile fetei.

Apoi, a dezvăluit felul în care Ema a fost ucisă de colegul ei, încercând să-l oprească: „Ea a stat în calea răului care era în acel băiat nefericit și a spus: De ce faci asta? Oprește-te! Și a câștigat timp ca niște copii să fie salvați. Când ne vom întâlni în lumea cealaltă, îți vom mulțumi că ne-ai apărat și ne-ai protejat”, potrivit presei sârbe.

Sute de oameni au participat la înmormântarea fetei lui Dragan Kobiljski, foști coechipieri cu antrenorul de volei, alți mari foști sportivi ai Serbiei, reprezentanții clubului din Zalău, colegii de școală ai Emei, dar și oameni necunoscuți.

Kobiljski a ținut în mână tot timpul un ursuleț de pluș pe care Ema îl adora, iar colegii de clasă care au supraviețuit atacului și-au luat adio aducându-i omagiu câte o floare albă.

Băiatul ucigaș, Kosta Kecmanović,13 ani, a intrat în școală miercuri, 3 mai, în jurul orei 8:40, cu două arme și a început să tragă. L-a ucis pe paznicul școlii, Dragan Vlahović, și apoi opt copii, șapte fete și un băiat, și a rănit șase elevi și un profesor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *